Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'alcalde de Lleida amenaça amb la prohibició d'ofrenes al Roser


L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha amenaçat amb la possibilitat que les ofrenes que entitats i partits fan cada diada de l’11 de setembre a l’interior de l’edifici del Roser no es puguin realitzar al·legant “manca de mesures de seguretat”.

 

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Lleida vol recordar -i les hemeroteques en van plenes–, que l’alcalde i de retruc la resta de partits amb representació al ple que van avalar la conversió del Roser en Parador de Lleida, sempre han manifestat per activa i per passiva que malgrat les obres del parador, les ofrenes al Roser estarien garantides.

31/08/2010 11:06 Política
Be37 11setebre2010 /components/com_extcalendar/upload/be37_11setebre2010.png
D'aquesta manera, la CUP insta l’alcalde i aquests partits "a no faltar a la paraula donada i no convertir-se a ulls de la ciutat en uns mentiders". La CUP adverteix que malgrat es permeti o no l’ús del Roser per la diada, ja sigui en l’interior o l’exterior de l’edifici, aquest seguirà sent l’indret on la CUP i l'Esquerra Independentista realitzarà les ofrenes, "per ser un espai insubstituïble de memòria preferent de la ciutat sobre els fets del 1707 i la manca de llibertats nacionals del nostre poble".

Conseqüentment, la CUP insta els partits i la societat civil lleidatana a fer el mateix: a mantenir-se "ferms" en aquestes posicions de no renunciar i exigir a alcaldia el compliment de les seves promeses perquè no donin cap pas enrere en aquestes.

La possibilitat de realitzar els actes de la diada a la Seu Vella seria, per la CUP, el més semblant "a una maniobra de l’alcalde per liquidar les diades al Roser i abonar definitivament el terreny a Paradores Nacionales del Reino de España a donar l’estocada definitiva a la memòria històrica de la ciutat i als seus espais de memòria col·lectiva i nacional".

Per saber-ne més:

Recull d'actes i mobilitzacions per commemorar l'Onze de setembre

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid