L'alcalde de Lleida amenaça amb la prohibició d'ofrenes al Roser


L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha amenaçat amb la possibilitat que les ofrenes que entitats i partits fan cada diada de l’11 de setembre a l’interior de l’edifici del Roser no es puguin realitzar al·legant “manca de mesures de seguretat”.

 

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Lleida vol recordar -i les hemeroteques en van plenes–, que l’alcalde i de retruc la resta de partits amb representació al ple que van avalar la conversió del Roser en Parador de Lleida, sempre han manifestat per activa i per passiva que malgrat les obres del parador, les ofrenes al Roser estarien garantides.

31/08/2010 11:06 Política
Be37 11setebre2010 /components/com_extcalendar/upload/be37_11setebre2010.png
D'aquesta manera, la CUP insta l’alcalde i aquests partits "a no faltar a la paraula donada i no convertir-se a ulls de la ciutat en uns mentiders". La CUP adverteix que malgrat es permeti o no l’ús del Roser per la diada, ja sigui en l’interior o l’exterior de l’edifici, aquest seguirà sent l’indret on la CUP i l'Esquerra Independentista realitzarà les ofrenes, "per ser un espai insubstituïble de memòria preferent de la ciutat sobre els fets del 1707 i la manca de llibertats nacionals del nostre poble".

Conseqüentment, la CUP insta els partits i la societat civil lleidatana a fer el mateix: a mantenir-se "ferms" en aquestes posicions de no renunciar i exigir a alcaldia el compliment de les seves promeses perquè no donin cap pas enrere en aquestes.

La possibilitat de realitzar els actes de la diada a la Seu Vella seria, per la CUP, el més semblant "a una maniobra de l’alcalde per liquidar les diades al Roser i abonar definitivament el terreny a Paradores Nacionales del Reino de España a donar l’estocada definitiva a la memòria històrica de la ciutat i als seus espais de memòria col·lectiva i nacional".

Per saber-ne més:

Recull d'actes i mobilitzacions per commemorar l'Onze de setembre