Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP denuncia l'OPA hostil contra la companyia d'aigües de Sabadell

 La CUP de Sabadell ha exposat en un comunicat la seva oposició a la possible OPA contra la Companyia d'Aigües de Sabadell (CASSA), de la mà d'AGBAR. Fa pocs dies Xavier Bigatà, el president de la companyia local d'aigües, va declarar públicament que es tramava l'operació d"una OPA hostil perquè la companyia no ha estat ni està en posició de venda". El grup CASSA també gesiona l'aigua d'una quarantena de municipis més, ara amenaçats per una privatització més agressiva, que deixaria el "servei" de l'aigua a mans del monopoli d'AGBAR. Per aquest motiu la CUP reclama "uns serveis públics regits i controlats per la pròpia ciutadania" i denuncia "la hipocresia de la burgesia local que para la mà per beneficiar-se del preu de compra que ha posat Agbar per adquirir-les".

03/08/2010 19:57 Política

 

La setmana passada, alguns alcaldes dels municipis on CASSA té la concessió de subministrament d'aigua es van reunir a Sabadell i van aprovar una declaració per reclamar el compromís de mantenir "la sensibilitat social" i l'existència de la fundació lligada a aquesta companyia, així com preservar la plantilla de treballadors i els plans d'inversions previstos, i el paper de l'Ajuntament de Sabadell com a accionista. En aquesta declaració s'hi  apuntava que els 45 municipis en total estudien la possibilitat de recuperar la gestió del servei públic de les adjudicacions directes que s'han fet a CASSA, en el cas que no s'atengui a aquesta reclamació.

Entretant, AGBAR, vinculada a La Caixa, ha emès una resposta a la declaració conjunta que han realitzat alguns alcaldes dels municipis on CASSA té la concessió de la gestió de l'aigua. En una carta plena de retòrica, l'empresa que monopolitza les aigües catalanes i altres negocis com els abocadors i el "reciclatge" ha perjurat que es compromet a assumir les consideracions de la  declaració realitzada des d'aquests municipis, sense desmentir la continuïtat de l'OPA a la companyia local d'aigües.

 

 

 

 

 

PER LA MUNICIPALITZACIÓ DEL SERVEI DE SUBMINISTRAMENT D’AIGUA


Davant les notícies alarmants de l’OPA d’Agbar per la compra de la Companyia d’Aigües de Sabadell, SA (CASSA), des de la Candidatura d’Unitat Popular de Sabadell volem manifestar que:


1.    Considerem del tot imprescindible que els serveis públics siguin oferts per l’administració pública. Per tant, apostem per la municipalització del servei de subministrament d’aigua a la nostra ciutat.


2.    Apostem per uns serveis públics regits i controlats per la pròpia ciutadania, encara que sigui a través dels seus representants, i que estiguin pensats per satisfer les seves necessitats. I, per tant, ens oposem que siguin controlats per grans transnacionals foranes que només tenen en ment incrementar els seus dividends, encara que sigui en detriment del servei prestat.


3.    Exigim al govern municipal que municipalitzi aquest servei i deixi de lamentar-se del possible canvi de titularitat de la CASSA i de la seva possible repercussió en un augment del preu de l’aigua i en la reducció dràstica de les inversions previstes per millorar-ne el servei.


torre_de_lagbar.postal4.    Denunciem la hipocresia de la burgesia local que, mentre de cara a la galeria parla de no vendre les seves accions de la companyia, para la mà per beneficiar-se del preu de compra que ha posat Agbar per adquirir-les.


5.    Fem una crida a la mobilització popular en defensa dels serveis públics i per la

municipalització de la CASSA.


Candidatura d’Unitat Popular de Sabadell

Sabadell, 3 d’agost de 2010

 

 Per saber-ne més:

Enterrament popular dels rius

Neix la Plataforma Metropolitana Contra els Transavasaments

Quan un govern esdevé un trist ajuntament metropolità

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid