Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sant Jordi
La Setmana pel català torna amb nombrosos actes per celebrar Sant Jordi

Plataforma per la Llengua organitza diferents actes al territori per estimular el compromís personal i col·lectiu amb el català, i sensibilitzar sobre l'ús de la llengua

11/04/2024

Plataforma per la Llengua organitza, un any més, la Setmana pel català coincidint amb la Diada de Sant Jordi. Els actes, que arribaran a diferents indrets del domini lingüístic, arrencaran a Catalunya el 17 d'abril i tenen l'objectiu de sensibilitzar sobre l'ús de la llengua i d'estimular el compromís personal i col·lectiu amb el català per mitjà de debats sobre diferents àmbits de la vida quotidiana. A més, el dia 23 d'abril, l'entitat serà present a poblacions com Barcelona, Sabadell, Sitges, Castelldefels, Ciutadella, Palma o Eivissa.

El primer dia, el dimecres 17 d'abril, a l'Ajuntament de Vic, el govern municipal presentarà el seu pla d'acció per aquest any en matèria de llengua, pel qual ha comptat amb l'assessorament de Plataforma per la Llengua. A més, la directora de l'entitat, Rut Carandell, farà una xerrada anomenada «El dret a viure plenament en català».

El dijous 18 d'abril serà el torn de «Camí al SAGA. L'eva dels videojocs», que es podrà seguir en línia i comptarà amb diferents ponents que parlaran de la seva experiència com a dones en el món de la creació de continguts en la indústria del videojoc. L'endemà, Miquel Gil, responsable de l'àrea de legislació i espais de debat de l'entitat, serà a les 19.30 h a la Sala Epicentre de Tremp per parlar sobre els joves i els mitjans de comunicació.

El dissabte 20 d'abril es farà un homenatge a la lingüista Carme Junyent i es presentarà el seu llibre pòstum Deu lliçons per a salvar el català. En aquest acte, que serà a les 12.00 h al Pati Llimona de Barcelona, hi participaran l'escriptor Màrius Serra, la periodista Assumpció Maresma, l'escriptor Jordi Badia i el lingüista Pere Comellas. A més, el mateix dia, a l'Alguer es presentarà l'edició en alguerés del llibre "Eva i Petra" de Gianni Loy, amb les il·lustracions de Francesco Del Casino.

D'altra banda, el 22 d'abril tindrà lloc el 5è concurs de microrelats del Col·legi d'Advocats de Sabadell, on Plataforma per la Llengua aprofitarà per presentar les diferents formacions en matèria de llengua que s'han impulsat amb universitats que ofereixen estudis de justícia. A més, el mateix dilluns, al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a Manresa, l'escriptor Xavier Gual presentarà el seu llibre Qui ha de salvar el català?.

La Setmana pel català continuarà amb el concert homenatge «Prop del mar! Guimerà_Papasseit» al Palau de la Música de Barcelona, el dimecres 24 d'abril a les 20 h. La fundació Joan Manén, en col·laboració amb el Cor Canta i l'Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus, commemoraran el centenari de la mort d'Àngel Guimerà i Joan Salvat-Papasseit. Els socis de Plataforma que vulguin gaudir de l'espectacle comptaran amb un 30% de descompte. El mateix dijous 24 d'abril, a la Biblioteca Catalana de l'Alguer, tindrà lloc un recital poètic de Thais Buforn i Pere Lluís Alvau, amb execució musical a la guiterra clàssica de Riccardo Moni.  

Finalment, el dijous 25 d'abril a les 19 h, a Mataró, Plataforma per la Llengua, la CAL i diferents col·lectius socials de la ciutat parlaran de la importància del català com a eina d'integració.

Sant Jordi arreu del territori de parla catalana

Pel que fa al mateix dia de Sant Jordi, Plataforma per la Llengua serà present a Barcelona, Ciutadella, Palma, Sabadell, Sitges i Eivissa. A la capital catalana, l'entitat instal·larà una paradeta al xamfrà de Rambla de Catalunya amb Consell de Cent, on es podran comprar marxandatge propi i algunes novetats editorials en català. A més, hi passaran a  signar els autors Pep Antoni RoigL'aire de les cosesCarles CastellanosLlengua vivaElisenda PinedaLa catalana llenguaBlanca Llum VidalLlegir petitAdrià Pujol, I siAnnabel Gràcia DamasAquesta llengua que estimo. La vinculació emocional dels nord-occidentals amb la seua varietat lingüísticaGavino BalataSoldats abandonatsÀlex CarmonaSota el firmament, i Pau AlabajosVicent Andrés Estellés. La veu d'un poble.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid