Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
El Govern del Partit Popular ignora les famílies i els estudiants de Palma

El Partit Popular, encapçalat pel batle Jaime Martínez, ha ignorat de manera flagrant dues instàncies crucials en el procés educatiu: els Consells Escolars i les Associacions de Pares i Mares. Truyol: “Sabem que el batle té temps per reunir-se amb aquells que ens compliquen la vida. En canvi, no troba espai a la seva agenda per a les famílies i els estudiants de Palma”

11/04/2024 Política

La portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol,  ha denunciat el menyspreu que pateixen les famílies de Palma amb menors en edat escolar.

En aquest sentit, Truyol ha explicat que “després de diversos mesos de silenci ens veim en l'obligació d'alertar a la ciutadania sobre la profunda deixadesa del govern municipal de Palma en matèria d'educació. El Partit Popular, encapçalat pel batle Jaime Martínez, ha ignorat de manera flagrant dues instàncies crucials en el procés educatiu: els Consells Escolars i les Associacions de Pares i Mares.

Sabem que el batle té temps per reunir-se amb aquells que ens compliquen la vida. Es reuneix a Berlín amb els grans touroperadors turístics; sabem que té temps per parlar amb AENA i ampliar l’aeroport; o que té temps per anar a ARCO a promocionar el megamuseu per a turistes a l’edifici de GESA. En canvi, no troba espai a la seva agenda per a les famílies i els estudiants de Palma”.

Per la seva part, Truyol ha volgut destacar la importància dels Consells Escolars com a òrgan de participació de la comunitat educativa. “Malauradament, el govern del PP no ha convocat cap reunió del Consell Escolar Municipal des de l’inici de la legislatura, en una clara mostra de la seva indiferència cap a les opinions i necessitats dels diferents sectors del món educatiu. Aquesta negligència posa en risc la qualitat de l'ensenyament i el benestar dels nostres estudiants”.

D'altra banda, la regidora de MÉS per Pama també ha explicat que les Associacions de Pares i Mares juguen un paper fonamental en el sistema educatiu, representant les veus i les preocupacions de les famílies. No obstant això, el batle i el seu equip han optat per ignorar-les completament. No s’hi ha duit a terme cap reunió per abordar les qüestions crucials que afecten les nostres escoles i els nostres alumnes. El problema és que ja queda poc per acabar el curs escolar i el govern de Martínez no vol parlar amb aquells que viuen, en el seu dia a dia, les necessitats dels alumnes de les escoles de Palma i les seves famílies”.

“El Consell Escolar de Palma pot servir per consensuar la planificació i millora dels centres educatius. Per exemple, per fer millors patis i aules que tenguin en compte les noves necessitats que es deriven de la crisi climàtica. També pot servir per parlar de temes cabdals, com la zonificació única que vol dur a terme el PP sense tenir en compte els agents educatius. Una zonificació que, si queda tal com volen Martínez i el PP, canviarà el sistema escolar de Palma de forma dramàtica, perquè hi hauria escoles i alumnes de primera i de segona categoria. Serà un atac en tota regla a la igualtat d'oportunitats per als nins i nines de Palma”, ha afirmat Truyol.

 

“A Palma hi ha més 36.000 nins i nines entre els 3 i els 12 anys. Ells i elles són majoritàriament els que omplen les aules de les nostres escoles. Les seves  famílies confien en el sistema educatiu, i és inacceptable que el govern municipal segueixi ignorant les seves necessitats i la seva veu”.

 

“Exigim accions immediates per part del Partit Popular per reconèixer i abordar aquestes qüestions crucials, que afecten el futur dels nostres joves i el desenvolupament de la nostra ciutat”, ha conclòs Truyol.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid