Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-M
Acte informatiu amb els partits que acudeixen a les eleccions:"Qui vol la macrocentral de biogàs de la Sentiu?

Aquest dissabte i es desenvoluparà al aire lliure en el mirador privilegiat cap als terrenys on es planteja la central que suposa el turó del l’Ermita del Pedrís. Serà a partir de les 11.30h

19/04/2024 Territori

La Plataforma Pobles vius ha convocat per aquest dissabte a les principals candidatures que es presenten a les eleccions autonòmiques per tal que clarifiquin la posició respecte al projecte de macrocentral de biogàs de la Sentiu i al respecte de la massificació de macroprojectes energètics, logístics i de tractament de residus que es plantegen sobre les comarques occidentals del principat.

En l’acte, s’explicarà el punt de tramitació del projecte, es farà balanç de l’acció de la Plataforma i es demanarà compromisos als partits.

Es desenvoluparà al aire lliure en el mirador privilegiat cap als terrenys on es planteja la central que suposa el turó del l’Ermita del Pedrís.

Recordem que el projecte de macrocentral està finançat per un fons d’inversió danés i directament recolzat i empés per Nedgia-Naturgy que és la propietària de la xarxa de distribució i principal interessada.

La macrocentral seria la més gran del Sud d’Europa i suposaria el moviment anual 21.000 camions de diferents tipus de residus que haurien de venir de fora les comarques afectades i que haurien d’exportar també els subproductes del procés.

 

PROGRAMA:

Dissabte, 20 d’abril de 2024 Ermita del Pedrís (Bellcaire d’Urgell) Desviament C-53 al Km. 140

11:30 Estat actual del projecte (Plataforma Pobles Vius)

11:45 Posicionaments:

- Bernat Lavaquiol (CUP)

- Ignasi Prat (Puigdemont per Catalunya-Junts)

- Jaume Monfort (ERC)

- Manel Ezquerra (PSC)

- Oriol López (Comuns Sumar)

13:00 Assemblea de Pobles Vius

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid