Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El català al món
“El català és negoci” es renova per ampliar la seva incidència dins del món empresarial
25/03/2024 Llengua

"El català és negoci" renova la pàgina web i inclou novetats com ara una versió en anglès o un apartat de preguntes freqüents sobre la legalitat dels territoris de parla catalana en termes de consum. A més, la web ha actualitzat les dades que ja incloïa prèviament i ha incorporat un espai on hi ha aquelles empreses líders a escala mundial que ja operen en català.

Gràcies a la nova versió en anglès i les diferents actualitzacions, la campanya podrà ampliar la seva influència entre les empreses estrangeres i facilitar-los de primera mà tota la informació que necessitin per tal d'adequar-se a la normativa vigent. Així, grans marques internacionals ho tindran més fàcil per afegir-se a la nombrosa llista de companyies que ja són responsables lingüísticament. A més, l'apartat de FAQS inclou un seguit de qüestions que donen resposta a aspectes clau de la normativa com, per exemple, l'obligatorietat d'etiquetar, retolar o atendre oralment i en escrit en català. 

El web elcatalaesnegoci.cat és una eina que va ser elaborada l'any 2021 per Plataforma per la Llengua, juntament amb la Fundació Vincle. La campanya vol destacar el potencial econòmic que té la llengua catalana i pretén ajudar les empreses a aplicar correctament les diverses normatives que afecten els usos del català en el sector.

L'àmbit empresarial, un dels eixos estratègics de Plataforma per la Llengua

Treballar la presència de la llengua catalana en el món de l'empresa és un dels pilars estratègics de Plataforma per la Llengua. És per això que, des de fa anys, es vol incidir en l'ús transversal de la llengua a l'empresa. L'any 2023, l'entitat va aconseguir que més de quaranta empreses incorporessin el català en la seva activitat, principalment pel que fa als manuals d'ús i etiquetatge, retolació, i pàgines web i aplicacions mòbil. D'altra banda, també és important promoure el català en les comunicacions internes laborals, en la senyalització interna, en la documentació comptable i administrativa i, en definitiva, en tots els mecanismes de funcionament de l'empresa.

Aquest any l'entitat se centrarà en nous àmbits estratègics i continuarà treballant intensament en els sectors en què ja ha aconseguit casos d'èxit, sempre amb l'objectiu de normalitzar el català en l'àmbit empresarial i comercial arreu del domini lingüístic.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid