Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
solidaritat
Concentració a Palma en solidaritat amb el poble sahrauí
24/12/2023 Internacional

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears ha convocat una concentració de suport al poble sahrauí, el proper dilluns (Nadal) a les 20.00 hores a la plaça de Cort de Palma, "davant la greu situació que pateix la seva població, després de més de 47 anys a l'exili i que viu en situació de guerra amb el Marroc des del novembre de 2020", segons informa dBalears.

Durant la concentració s'encendran una espelma pels més de 500 sahrauís desapareguts des de 1975, per tots els presos polítics que es troben a presons marroquines en situacions de gran precarietat i per tot un poble que, ara més que mai, està disposat a sacrificar la seva vida per exigir el seu dret a la independència i a poder viure en llibertat i recordaran que el 25 de desembre de 2005 una quinzena de joves sahrauís varen desaparèixer després de ser detinguts per les autoritats marroquines.

Condemnaran "les les atrocitats que cometen, de manera deliberada i sistemàtica, les forces repressives del règim d'ocupació marroquina contra la població sahrauí als Territoris Ocupats a través del setge als activistes sahrauís de drets humans, la fustigació, les tortures, els maltractaments físics i psicològics pel simple fet de ser sahrauís" i defensaran el seu dret a la independència i a poder viure en llibertat, i tot això amb un tancament hermètic del territori als mitjans de comunicació internacionals. També exigiran a Pedro Sánchez que reverteixi el seu posicionament pel que fa al Sàhara Occidental.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid