Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
memòria
Sabadell retrà un homenatge a Xavier Vinader

L’Ajuntament de Sabadell farà un acte de commemoració a la figura d’aquest periodista sabadellenc compromès amb la lluita per la llibertat d’expressió.

10/02/2017 Comunicació

Coincidint amb el 70è aniversari del naixement de Xavier Vinader, el proper 17 de febrer l'Ajuntament de Sabadell retrà homenatge al periodista sabadellenc mort l'abril de 2015. Vinader estava compromès amb la llibertat d’expressió, la lluita antifranquista, contra el feixisme, la ultradreta i el terrorisme d’Estat i en defensa pel rigor del periodisme d’investigació.

A l’acte es presentarà el grafit que s’està pintant a la paret nord del Centre Cívic de Sant Oleguer en record al periodista. La vinculació de l'espai amb les concentracions ciutadanes que hi ha haver durant la vaga del 1976 i que Vinader va cobrir com a periodista han estat determinants per escollir-ne l'ubicació. La pintada s'inspira en imatges d’ell en la cobertura dels fets del febrer del 76 i en la seva lluita per la llibertat d’expressió. Zudi, autor del grafit, va néixer a Sabadell al 1975 i va estudiar a l’Escola Illa.

Després, al mateix Centre Cívic de Sant Oleguer, tindrà lloc una taula rodona sobre Mitjans de comunicació i moviments d’extrema dreta, a càrrec dels periodistes David Fernàndez i Jordi Borràs i moderada per Mònica Terribas

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid