Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Temporal de Grefgal
La plataforma “Preservem el Litoral del Maresme” demana una reflexió sobre l'ús de l'espai

Davant la incidència del temporal de gregal a la costa dels municipis del Maresme, especialment de Pineda de Mar i Malgrat de Mar, causant importants desperfectes a infraestructures i mobiliari urbà, així com a diverses instal·lacions turístiques.

27/01/2017 Territori
La platafortma “Preservem el Litoral del Maresme”insta a les administracions a obrir el debat amb la incorporació de la planificació i ordenacii, territorial, en la direcció de reflexionar sobre l’ocupació de l’espai litoral i sobre els usos i activitats que s’hi permeten.

En aquesta línia, insisteix en la creació d’una Taula de Treball (Administracions, agents socioeconòmics, àmbit científic i tècnic, i representants de la societat civil) que consensuï una solució global i sostenible, assumint un necessari canvi de gestió i usos del litoral.

Temporal de gregal

La intensitat del darrer temporal de gregal, que cal recordar que són fenòmens naturals i recurrents, ha tingut especial incidència a la costa dels municipis del Maresme, especialment de Pineda de Mar i Malgrat de Mar, causant importants desperfectes a infraestructures i mobiliari urbà, així com a diverses instal·lacions turístiques.

Es dóna la circumstància que part de la zona afectada – concretament el sector del Camí de la Pomereda a Malgrat de Mar, on s’hi concentren fins a una desena d’establiments turístics – ha estat objecte de diverses actuacions recents per part del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i

Medi Ambient amb una dotació econòmica global aproximada de 1,2 milions d’euros de diner públic. Les actuacions – regeneració de la platja amb sediment dragat davant del Port d’Arenys, la instal·lació d’espigons de geotèxtil i la recreació d’una barrera de dunes amb plantació d’espècies vegetals per tal de fixar-les – no ha aconseguit pal·liar els efectes dels successius temporals que s’han produït d’ençà que va finalitzar la primera actuació (juliol del 2015) ni de la pròpia dinàmica litoral que determina un moviment natural del sediment al llarg de la costa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid