Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
internacional
Un 59% de bascos és favorable a un referèndum independentista

L'Euskobaròmetre revela que en cas de referèndum el "no" aconseguiria 39% dels vots i el "sí" un 31%

09/12/2016 Internacional

El sobiranisme basc encara és lluny del català. Segons les dades procedents de l'Euskobaròmetre, tan sols 31% del cens votaria "sí" en un referèndum sobra la independència del País Basc. Per contra, els votants del "no" serien 39%. Per poder votar caldria que s'organitzés un referèndum, amb el qual un 59% dels enquestats està d'acord.

Els resultats de l'enquesta revelen força divisió sobre l'estàtus territorial que hauria de tenir el País Basc. Els que opten perquè esdevingui un estat independent són tan sols un 25% dels enquestats. L'opció que recull més suports és la d'un estat federal (34%), molt igualat amb l'actual estat de les autonomies (33%). La forma de govern centralista és una opció marginal i només agrada al 4% dels enquestats.

L'actual estatut basc segueix gaudint d'un ample consens. L'Euskobaròmetre revela que un 74% de la ciutadania està relativament satisfeta amb l'estatut basc, mentre que tan sols hi ha un 19% de ciutadans insatisfets. Els satisfets segueixen oscil·lant entre el “criticisme” (39%) i l’optimisme (35%).

Les dades de l'Euskobaròmetre provenen de 800 entrevistes fetes entre els dies 3 i 27 d'octubre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid