Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita juvenil
Les assemblees de joves per la unitat popular de Badalona i l'Alt Mareme celebren el segon aniversari

L'Espurna i Joves per la Terra ofereixen esdeveniments musicals de proximitat per celebrar-ho

14/12/2016 Drets i Llibertats

El desembre de 2014 i amb poques setmanes de diferència es van posar en marxa dues assemblees de joves amb grans similituds, Joves per la Terra  - Col·lectiu de l'Alt Maresme i l'Assemblea de Joves Independentistes de Badalona, que més tard afegiria "L''Espurna" al seu nom. Ara, dos anys després, dues de les organitzacions impulsores de la coordinadora d'Assemblees de Joves per la Unitat Popular celebren la maduració i consolidació dels seus projectes municipalistes.

Marcel Vivet, militant des dels orígens de l’Espurna, reconeix que en aquests dos anys han passat per cicles de major i menor activitat, però que l’entrada recent de nous militants ha ajudat a mantenir el funcionament de l’assemblea de joves. “Les nostres energies es renoven contínuament.”, explica. Ferran Dotras, de Joves per la Terra, afirma que després d’un any d’expansió del projecte ara compten amb més d’una vintena de militants i que el col·lectiu comença a fer-se madur. “Lluitem per esdevenir els referents del jovent del nord de la comarca i continuarem treballant per conscienciar i organitzar els i les joves.”, diu.

Per celebrar els respectius aniversaris, l’Espurna organitza una festa de celebració el proper divendres 16 al Casal Antoni Sala i Pont. La música la posaran els punxa-discos PD Badabronx i PD Lleó. Set dies més tard, l'Escorxador d'Arenys de Munt acollirà els concerts de SUMOLE, Rapatapunk i Punks and Company per celebrar el segon aniversari de Joves per la Terra. La festa marsmenca la tancarà PD's Bratislava Sisters.

L'Assemblea de Joves Independentistes de Badalona es va donar a conèixer el 6 de desembre de 2014 amb un vídeo de presentació. No va ser fins un més després que l’assemblea de joves badalonina va adoptar la seva imatge i el seu nom definitiu, L’Espurna – Assemblea de Joves Independentistes de Badalona. Per la seva banda, Joves per la Terra – Col·lectiu de l’Alt Maresme es va presentar el 21 de desembre amb el manifest "Ara és l'hora del jovent: independència i socialisme!" on es definien les línies ideològiques del projecte.

Tant l’Espurna com Joves per la Terra coincideixen en voler mobilitzar el jovent català per defensar la independència dels Països Catalans, el socialisme, el feminisme i l’ecologisme. Les similituds entre organitzacions va portar a la posada en marxa de la campanya “Des de tots els racons, el jovent en lluita!” amb l’Assemblea de Joves Independentistes de Cerdanyola i l’Assemblea de Joves Independentista de Sants que va desembocar en la coordinadora d’Assemblees de Joves per la Unitat Popular. La coordinadora, que agrupa una desena d'organitzacions juvenils del país, es va presentar a Mataró el març passat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid