Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pressupostos participatius
GBeC proposa acollir una jornada sobre el procés participatiu del Pressupost d’Inversions

En el marc del 6D, el grup municipal demana superar la Constitució del 78 amb un procés constituent que consideren “imprescindible”

06/12/2016 Política

El grup municipal de Guanyem Badalona en Comú (GBeC) proposarà al govern d’acollir una jornada per regidors, regidores i equips tècnics dels ajuntaments catalans per traspassar els coneixements adquirits durant el procés participatiu històric que ha viscut la ciutat de Badalona en el Pla d’Actuació Municipal i el Pressupost d’Inversions.

L’objectiu de la jornada s’emmarcaria en estendre aquesta nova experiència de democràcia directa que Badalona ha demostrat que interessa a les ciutadanes i ciutadans.

Els quasi 8.000 vots emesos al web participa.badalona.cat en el procés participatiu implica que el 4,3% de les persones cridades a votar van exercir el seu dret. Una xifra molt superior a la mitjana d’aquest tipus de processos participatius que es situa entre l’1 i l’1,5% de participació.

Jornada de treball durant el 6D

Per altra banda, el grup municipal de GBeC ha treballat avui com qualsevol altre dia laboral. Entre les 10h i les 12h, tot el personal del grup municipal de GBeC, inclosos els càrrecs electes, s’ha reunit per valorar l’experiència del procés participatiu del Pla d’Actuació Municipal i el Pressupost d’Inversions. D’aquesta reunió ha sorgit la proposta que s’elevarà i debatrà al govern.

Respecte el dia de la Constitució del 78, l’alcaldessa, Dolors Sabater, ha deixat clar, "la Constitució del 78 va complir una funció en un context determinat en un moment precís vigilada pel franquisme”. A més, la situació ha canviat, “ara tenim un altre context i unes altres necessitats”. Per tant, “les societats evolucionen i es doten de marcs constituents d'acord amb aquesta evolució, o sigui que plantejar un procés constituent ara no és només oportú sinó que és imprescindible".

A més, el regidor Jose Téllez ha tingut unes paraules cap al PP, “celebrem que el nou delegat del govern espanyol, Enric Millo, rectifiqui les actuacions desproporcionades el 12-O i vegi normal que càrrecs electes treballin un dia de festa, això situa a Xavier Garcia Albiol i al seu grup municipal a l'extrema dreta del PP".


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid