Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comunicat de l'Esquerra Independentista d'Osona arran de la detenció de Joan Coma Roura

"Per altra banda, el Parlament s’erigeix com a únic dipositari de la sobirania i com a expressió del poder constituent. Declara, així, que deixem de supeditar les decisions de les nostres institucions a les decisions de les institucions espanyoles, en particular a les decisions del Tribunal Constitucional, que considera mancat de legitimitat i competència. Desobediència, venim temps també reclamant-ho. Nosaltres sempre hem dit que per fer la truita caldrà trencar els ous, i aquesta declaració significa un clar pas endavant cap a la construcció de la república catalana." (Joan Coma, en nom de Capgirem Vic, al ple de l’Ajuntament de Vic del 9 de desembre de 2015)

Amb aquestes paraules, en Joan Coma anunciava el vot favorable de Capgirem Vic a la moció en suport a la declaració 1/XI que el Parlament de Catalunya havia aprovat el 9 de novembre del 2015. Aquestes declaracions no eren res més que l’opinió i els posicionaments de la seva formació política, Capgirem Vic, que és a l’ajuntament gràcies al suport popular rebut a les passades eleccions. Arran d’aquesta intervenció, va començar una persecució judicial inèdita contra en Joan, que de fet, és una persecució contra la llibertat ideològica i contra l’independentisme. També ho són les altres càrrecs electes o les persones que han estat encausades per cremar fotos del rei el dia 11 de setembre afectades per la mateixa persecució.

Avui en Joan ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra i serà portat a Madrid per part de la Guardia Civil a declarar davant de l’Audiència Nacional.

Des de l’EI, en primer lloc denunciem la persecució, per part de l’Estat espanyol, a la que és sotmès en Joan pel simple fet d’exercir la seva tasca de regidor. Només des de la solidaritat i la fermesa col·lectiva a l’hora d’afrontar aquest embat amb una justícia hereva del franquisme es podrà trencar amb la repressió de l’Estat espanyol, exercida per part dels estaments polítics i judicials estatals. També denunciar el fet que els Mossos d’Esquadra continuïn al servei de la justícia espanyola, convertint-se en el braç executor de l’estat demofòbic i antidemocràtic que pretén jutjar-lo. No es pot entendre, justificar ni acceptar l’actitud del Departament d’Interior en la persecució de l’independentisme, que una vegada més actua com a instrument repressiu de l’Estat espanyol.

Entenem que la desobediència és una de les formes de lluita davant d’accions injustes o il·legítimes, i per tant, reivindiquem el dret i la necessitat de desobeir, com també l’obligació de les institucions catalanes de donar suport a totes aquelles persones que optin per exercir aquesta desobediència per tal d’avançar cap a la independència dels Països Catalans.

 

Signem: ARRAN Osona, SEPC Osona, CUP, Endavant OSAN Osona, COS Osona-Ripollès, Poble Lliure Osona, Casal Popular Boira Baixa de Manlleu, Ateneu Popular Collsacabra, La Xinxa-Col·lectiu feminista de Manlleu, Eskerdats-Assemblea de Joves de Roda de Ter

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid