Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
turisme massiu
Centenars de persones es manifesten al paral·lel de Barcelona contra la pressió turística
10/12/2016 Drets i Llibertats

Amb el lema "els barris són per qui els viu", una cercavila ha recorregut els indrets reivindicatius del moviment actual que es troben sota l'ull de la pressió turística com ara com ara el futur projecte per construir un hotel de luxe a Drassanes, el gimnàs del Raval amb finalitats socials i que corre el risc de desaparèixer, el bloc ocupat de la Rimaia o l'últim solar buit del Paral·lel.

És la primera acció conjunta que han fet les 11 entitats convocants per, diuen, “passar a la ofensiva” i resoldre els problemes de manera “conjunta”.

Durant la protesta, que s'ha desenvolupat d'una menara festiva, s'han repartit fulls volants en què es defensen les persones i els barris contra la gentrificació, "que fa referència al desplaçament dels veïns dels barris cèntrics de les ciutats i la seva substitució per gent acomodada", especialment turistes que s'hi estan pocs dies.

Entre l'es entitats convocats hi havia  l’Associació Talia Olympia que, des de fa 10 anys, intenta recuperar l’antic esperit de faràndula del Paral·lel en general, i que al solar de l’antic teatre Talia, a la cantonada entre l’avinguda del Paral·lel i el carrer del Comte de Borrell s’hi aixequi un nou teatre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid