Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
refugiats
Més de 200 entitats demanen acollir refugiats a Catalunya amb la campanya 'Casa nostra, casa vostra'

Organitzacions i ciutadania engeguen una gran campanya unitària per impulsar l'acollida de persones refugiades a Catalunya

30/11/2016 Drets i Llibertats

Centenars de persones a titol individual, col·lectius i moviments socials, ONG i empreses del sector cultural de Catalunya han posat en marxa la gran campanya unitària "Casa nostra, casa vostra". Fins a mitjans de febrer, hi ha previstes dotzenes d'activitats arreu del pais amb l'objectiu de denunciar la situació que viuen les persones refugiades i migrants, aconseguir la sensibilitzaciô i mobilització de la ciutadania de Catalunya i pressionar les institucions catalanes perquè impulsin politiques d'acollida reals i efectives.

"Casa nostra, casa vostra" ha redactat un manifest que recull les denúncies i les reivindicacions mes essencials de la campanya, i que ja està a disposiciô de la ciutadania i de les entitats que el vulguin signa al web www.casanostracasavostra.cat.

Davant les "polítiques de la Unió Europea" que "incentiven la mortalitat" i "la inacciô de l'Estat espanyol", el manifest fa "una crida a les institucions catalanes" perquè assumeixi "compromisos immediats" perquè "Catalunya sigui terra d'acollida", per "garantir la inclusió i el desenvolupament social digne de les persones migrades" i per "defensar el dret a la lliure circulació de les persones". A més, el text anima "la ciutadania a mobilitzar-se i a fer sentir la seva veu.

 

L'espot de la campanya ha estat rodat en part al camp de refugiats de Vasilika, prop de Tessalònica (Grècia). El vídeo recull una multitud de cares conegudes com com els periodistes Jordi Basté, Antoni Bassas, Mònica Terribas, Josep Cuní, Toni Cruanyes, Xavier Sardà i Andreu Buenafuente; els actors Lluís Homar, Julio Manrique, Clara Segura i els joves protagonistes de la sèrie "Merli" de TV3, la directora Isabel Coixet, la model Judith Mascó, el grup Manel i els cantants Alguer Miquel (Txarango), Joan Dausà i Marina Rosell, entre molts d'altres. Al final de l'espot, apareixen persones refugiades manifestant el desig de venir a Catalunya.

Un concert al Palau Sant Jordi i una gran manifestació el 18 de febrer com a actes destacats

L'acte central de la campanya "Casa nostra, casa vostra" serà un concert al Palau Sant Jordi de Barcelona, que tindrà lloc el dissabte 11 de febrer. Les entrades es posaran a la venda pròximament, i el cartell s'anirà desvetllant en les pròximes setmanes. Grups i cantants d'estils i orígens molt diversos es trobaran dalt de l'escenari per reivindicar Catalunya com a terra d'acollida. La campanya es tancarà dissabte 18 de febrer amb una gran mobilitzaciô popular, que l'organització espera que sigui la més multitudinària que s'hagi fet a Europa des de l'esclat de l'anomenada crisi migratòria.

A banda, també hi ha previstes una docusèrie de deu capitols breus que s'emetran pròximament a TV3 en horari de prime time amb el titol de "Vides aturades".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid