Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Consulta Sí o Sí
La CUP rebutja la decisió judicial que no permet a Tossa votar el 20N

La formació independentista considera que la consulta s’ha de celebrar Sí o Sí.

19/11/2016 Drets i Llibertats

La CUP rebutja frontalment la suspensió de la consulta de Tossa de Mar sobre la modificació del POUM. Els independentistes consideren inacceptable que es negui als ciutadans de Tossa el dret a decidir sobre una qüestió de gran rellevància pel municipi i el territori.

La formació també denuncia que el jutjat contenciós-administratiu número 2 de Girona ha obviat totes les al·legacions que el govern municipal de Tossa ha presentat contra la suspensió cautelar. Donant per bona la versió de la subdelegació del govern espanyol,representant d'un estat que, un cop més, demostra la seva fòbia al dret del ciutadans a decidir democràticament sobre el futur del seu territori.

La CUP coincideix amb el conjunt d'entitats, col·lectius i grups polítics de Tossa que la consulta s’ha de celebrar Sí o Sí, amb permís o sense de l'estat espanyol i s'adhereix a la concentració de protesta convocada per aquest diumenge a les 13h a la plaça de l’Església de Tosa ,fent una crida a la mobilització de les tossenques i els tossencs a favor de la consulta.

Els independentistes afirmen que seguiran treballant de forma activa, amb les entitats de Tossa, per garantir la celebració de la consulta, en una nova data consensuada amb el conjunt de la població.

La formació recorda el seu rebuig frontal al projecte especulador i elitista que hi ha darrera la proposta de modificació del POUM.

Cal recordar que aquesta setmana el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va suspendre la consulta que s'havia de fer diumenge a Tossa de Mar sobre el projecte per construir un port esportiu. La suspensió la va demanar la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, al·legant, entre altres coses, que es basa en la llei de consultes catalana que va ser suspesa pel Tribunal Constitucional espanyol.

Segons recull diversos mitjans, l'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, no entén l'actuació de la delegació del Govern de l’estat que no hagi intervingut en cap de les consultes que s'han fet fins ara en diferents municipis de Catalunya i sospita que “algú ho ha demanat”. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid