Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Gestió pública de l'aigua
La CUP Poble Actiu a l’AMB rebutja frontalment la realització del “Iwater Barcelona – Saló Internacional del cicle de l’aigua”

'El saló “Iwater Barcelona – Saló Internacional del cicle de l’aigua” ens ven la importància de “les claus per al futur del sector de l’aigua” però oblida deixar clar en la seva propaganda que emmarca aquest futur de l’aigua com una forma de fer negoci per empreses privades'

15/11/2016 Política
Aquests dies es realitza a Fira Barcelona el “Iwater Barcelona – Saló Internacional del cicle de l’aigua”, un saló totalment allunyat dels veïns i veïnes de les poblacions de l’àrea metropolitana de Barcelona i dels seus interessos. Ens trobem davant el saló de les empreses privades dels serveis de gestió de l’aigua.

'El saló “Iwater Barcelona – Saló Internacional del cicle de l’aigua” ens ven la importància de “les claus per al futur del sector de l’aigua” però oblida deixar clar en la seva propaganda que emmarca aquest futur de l’aigua com una forma de fer negoci per empreses privades'. No entenen com en una ciutat com Barcelona i en una regió com l’àrea metropolitana es poden realitzar aquest tipus de fires, aquesta apadrinada per l’empresa Agbar, que s’oposen clarament als interessos i voluntats dels veïns i veïnes.

Les paraules: clients, negoci, comercialització, vendes, etc... no tenen cabuda en la gestió dels recursos bàsics com l’aigua. Des de la CUP Poble Actiu a l’AMB ens oposem a la realització d’aquestes fires empresarials en sectors que volem totalment públics i en especial del Saló Iwater, un espai que pretén fer negoci d’un servei bàsic, un saló amb uns preus que van dels 100 als 1.000 euros amb una nul·la voluntat de tenir cap debat real sobre la gestió del servi de l’aigua a casa nostra.

Contrapunt

"Si l'aigua cau, tot floreix", deia Manuel De Pedrolo.

I ho deia perquè l'aigua és un element escàs i valuós, imprescindible per la vida, que fins i tot va ser declarada un dret humà per l'ONU el 2010. Malgrat tot, l'aigua, avui, a casa nostra i des de ja fa dies, és bàsicament una font de negoci milionari per uns pocs. A l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Agbar controla el subministrament domiciliari de l'aigua mitjançant l'empresa mixta Aigües de Barcelona. Juntament amb Aigües de Barcelona, també SOREA, filial d’Agbar participa en el repartiment de les concessions privades de la gestió de l’Aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid