Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Violència masclista
La CUP Palma condemna un nou cas de violència masclista

Institucions i organitzacions polítiques han mostrat també la seva condemna per l'assassinat d'una dona a mans de la seva parella a la barriada de Son Cotoner de Palma. És el sisè assassinat masclista ocorregut a les Illes des de que va començar l’any.

16/11/2016 Història
És el sisè assassinat masclista ocorregut a les Illes des de que va començar l?any. És el sisè assassinat masclista ocorregut a les Illes des de que va començar l?any.

La CUP de Palma ha condemnat i ha manifestat la seva total repulsa per aquest nou assassinat masclista, així com també ha mostrat el seu màxim afecte i solidaritat cap a la família i amistats de la víctima. "Un assassinat que, tanmateix, no és un fet aïllat, sinó que se suma a la llarga llista de víctimes del feminicidi que patim a la nostra societat patriarcal", ha remarcat.

La formació denuncia que les violències masclistes són un problema estructural d’origen sociocultural. "Es troba a l’escola, al carrer, a la feina, als mitjans de comunicació, dins les nostres llars. Els assassinats i la violència física suposen la màxima expressió de la violència masclista envers les dones, però no és més que la punta de l’iceberg d’una piràmide de diferents formes d’opressió. A dins hi trobam tota una sèrie de diferents mecanismes de les violències masclistes, que adopten un caràcter més subtil i invisible, ens coaccionen dia a dia a la feina, al carrer, a casa…", apunta la CUP en la seva pàgina de facebook.

Per a la CUP la resposta de les administracions continua sent absolutament insuficient. El fet que la majoria de dones assassinades no hagin fet cap denúncia i que es continuïn perpetrant els assassinats, haurien de fer replantejar les ineficients mesures que s’estan implementant. Les retallades en polítiques de prevenció i la passivitat dels nostres governants és també violència de les institucions contra les dones.

També indica que el patriarcat sotmet les dones a una violència explícita i implícita. "Per aquest motiu, es fa urgent afrontar les violències masclistes des d’una perspectiva global, actuant des de l’arrel per acabar amb totes les formes de violència; i alhora cal construir una societat justa on el sexe, el gènere o la sexualitat no sigui motiu de discriminació, ni de vulneració de drets de cap persona". afegeix la CUP.



Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid