Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la ruptura
La CUP farà possible la tramitació dels pressupostos

Ara bé, la formació ha deixat clar que això no signifca un "Sí" per aprovar-los

12/11/2016 Política

El consell polític de la CUP-CC, reunit avui a Artés, ha aprovat la tramitació parlamentària dels Pressuspotos, després de recollir el resultat del debat que s'ha generat aquests dies al si de les assemblees territorials de la formació. Quaranta-quatre vots a favor, vuit en contra i set abstencions, ha estat el resultat final. Això es traduirà al parlament en dos vots favorables i vuit abstencions.

Aquesta decisió, no significa l'aprovació definitiva dels comptes, com ha matisat la diputada Eulàlia Reguant, després a la roda de premsa "No és un sí als pressupostos, és un sí a fer que es comenci el debat tant al Parlament com al carrer", ja que ha remarcat que "no són ni seran els pressupostos de la CUP".

També ha assenyalat que la tramitació ha de servir per obrir "el debat públic per avançar cap a la ruptura", ja que cal assegurar que la legislatura avança en aquesta en aquesta línia. Per això ha comentat que n'hi haurà una partida explícita pel referèndum i una de no explícita per garantir la votació encara que el Constitucional tombi els pressupostos. Punt aquest clau per facilitar la tramitació dels comptes. Remarcant que "Algú va dir o referèndum o referèndum o referèndum. I a això ens remetem nosaltres. Res més: o referèndum o referèndum". La diputada ha afirmat  que el referèndum "no l'aturaran les polítiques repressives de l'Estat ni les polítiques immobilistes de certs sectors del país".

Els pressupostos que possiblement entrin a tràmit inclouen un paquet de mesures fiscals que permetrien recaptar 180 milions d'euros anuals addicionals i una partida específica per a la celebració del referèndum.

També destaca una nova fórmula per gravar les grans fortunes a través dels productes de luxe que constin a nom d'empreses. La CUP també demana recuperar l'impost de successions.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid