Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans de comunicació públics
Escola Valenciana defensa una nova RTVV pública completament en valencià

Ho fa en la setena concentració d’Escola Valenciana #DretsLingüístics davant de la Generalitat

18/11/2016 Llengua

El 29 de novembre serà el tercer aniversari del tancament de l'ens públic RTVV. Escola Valenciana ha volgut recordar aquesta efemèride en la concentració de novembre per remarcar la necessitat d'una ràdio i una televisió públiques íntegrament en valencià, amb continguts de qualitat, entesa com a servei informatiu per a la ciutadania, lluny d'erigir-se com a òrgan de propaganda política. A més, haurà de ser condició sine qua non tindre els coneixements tècnics i lingüístics per a exercir de professionals del món de la comunicació en la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

Escola Valenciana va comparéixer en març a les Corts Valencianes per compartir el model de ràdio i televisió que afavorirà la normalització del valencià en condicions òptimes. Entre les propostes més importants cal destacar que «tots els treballadors de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació han d'estar qualificats amb un domini mitjà de la llengua i ser capaços de fer-la servir amb normalitat i correcció per a ser un model de llengua per a la ciutadania.»

Els treballadors de RTVV han estat presents en la concentració perquè consideren que «no podem ni devem renunciar a cap dels nostres drets. Formem part de la societat valenciana, que té uns drets lingüístics als quals no volem renunciar, com tampoc renunciarem als nostres drets laborals en la mesura que som treballadors. Quan un sector perd drets els perd el conjunt de la societat», ha declarat la presidenta del Comité d'empresa de RTVV, Xelo Vicente.

La concentració d'avui també ha comptat amb el suport de STEPV-Intersindical Valenciana, Podem, ERPV, Plataforma pel Dret a Decidir, FAPA-València, CCOO PV, Fundació FULL, Ca Revolta, Plataforma pel Dret a Decidir.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid