Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El nombre de morts a la mediterrània bat nou rècord
27/11/2016 Hemeroteca

El nombre de persones que han mort a la Mediterrània en el seu intent de buscar una vida millor ha batut un nou rècord durant aquest 2016, s’ha lamentat avui l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM).

Des de principi d’any, més de 4.600 persones han perdut la vida en ofegar-se durant la travessia dins aquesta zona. Són al voltant de 1.000 persones més que en el mateix període de l’any 2015.

Entre aquestes morts s’inclouen unes 365 persones que han estat declarades com desaparegudes durant les últimes tres setmanes.

Leonard Doyle, portaveu de l’OIM a Ginebra, ha afegit que les estadístiques de novembre ja són sis vegades més altes que aquelles del mes anterior.

“Aquest augment és cert a causa del mal temps. Però els migrants paguen i creuen que tindran un passatge decent per navegar al Mediterrani, però després a la platja es troben amb una barqueta inflable de goma i no tenen altra opció. De vegades els forcen a viatjar tot i que canvien d’opinió”, ha explicat el portaveu.

La majoria de les barques prové de Líbia i es dirigeixen cap a la costa italiana de Lampedusa, ja que l’altra ruta, des de Turquia cap a Grècia, no és efectiva. Els migrants que optaven per aquesta ruta rebien rebutjos en les seves sol·licituds d’asil i resultaven deportats, o bé acabaven com indocumentats a la Unió Europea, va explicar l’OIM.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid