Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Equipaments públics
L'ANC impulsa una campanya per convertir la plaça de braus Monumental en equipament públic

L'acció ha arribat a les bústies dels prop de 20.000 pisos del Fort Pienc, així i com als comerços i els principals equipaments del barri.

26/10/2016 Política

L’Assemblea Nacional Catalana del Fort Pienc ha engegat la campanya ‘La Monumental és de tots’ per reclamar la reconversió de la plaça de braus en un equipament públic de país, de ciutat o de barri (veure adjunt). L'acció ha arribat a les bústies dels prop de 20.000 pisos del Fort Pienc, així i com als comerços i els principals equipaments del barri.

La Monumental torna a estar d’actualitat degut a la recent suspensió de la prohibició de les curses de braus, aprovada pel Parlament de Catalunya el 2010, per part del Tribunal Constitucional. La plaça, propietat de la família Balañá i catalagoda pel seu interès aruitectònic, és l’única que podria acollir ‘corridas’.

L'ANC del Fort Pienc demana que la Monumental es rehabiliti integralment i es converteixi en un equipament públic, donada la seva situació privilegiada al centre del Fort Pienc, de Barcelona i de Catalunya. Tal i com ja s’ha fet, per exemple, a l’antiga plaça de braus Tarraco Arena.

 L'Assemblea Territorial també considera que l’ús del futur equipament l’hauria de decidir la ciutadania a través d’un procés participatiu. "No volem és que la plaça torni a acollir mai més una cursa de braus, ni que es converteixi en un centre comercial que trinxi el petit comerç del barri. Volem que la Monumental esdevingui un espai de referència", assenyala la territorial

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid