Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Castelló!!! 9 d'Octubre.
Oriol Artero, membre de la PDaD Castelló Oriol Artero, membre de la PDaD Castelló

Castelló recupera poc a poc l'orgull de pertinença al conjunt del País Valencià; durant dècades els governs locals antivalencianistes del PP tractaven de fer desaparèixer tota referència cap a la diada del 9 d’Octubre que celebra el naixement del nostre poble. 

L'any 2015 la regidoria de cultura va preparar  una sèrie d'actes que ens vàrem fer sentir per fi un Castelló integrat en el conjunt del país.

Enguany, l'ajuntament i les regidories de cultura i ermites han volgut avançar en el nostre propi reconeixement preparant un calendari d'activitats entorn la història de la ciutat, organitzant actes en llocs emblemàtics com l'ermita de la Magdalena, al costat del castell vell,  les arrels de la nostra ciutat.

El poble valencià afronta aquesta diada nacional entorn de la reclamació al govern espanyol d'una millora del finançament i al fi de l’espoli, però, des de Castelló què? 

El nostre ajuntament, el nostre teixit econòmic, l'educació pública i la sanitat requereixen uns recursos econòmics adaptats a les necessitats reals a les quals s'enfronten. Ja és conegut pel poble la malesa creada en l'ajuntament i resta d’institucions pels antics "governa'ns". És d'esperar que continuen, encara, sortint casos de malbaratament de recursos públics, però no ens podem aturar ací, devem, des de l'administració, informar i, al mateix temps, formar a la nostra ciutadania sobre el problema de l'espoliació a la qual Espanya ens sotmet. No devem oblidar mai que aquesta mancança de recursos influeix de forma negativa a tota la ciutadania i indirectament acaba condicionant el sentit del seu vot. Açò és un problema polític nacional, el poble valencià està sent menyspreat pel govern central espanyol i ací a casa tenim els seus representants tractant de tapar amb fum tot el que poden  amb el ferm propòsit d’impedir cap canvi en aquesta situació.

Ens volen callades, submisos/es i ofrenadors/es de glòries, i no, ja està bé, aquest poble ja camina per la reafirmació de la seua identitat i com a subjecte polític, pel sender de l'autoorganització pels seus propis drets, per la nostra RTVV i un espai comunicatiu en la nostra llengua, per la recuperació del dret civil valencià, per una llei d'igualtat lingüística...

Des de Decidim Castelló, volem animar a tot el poble a prendre el carrer durant aquesta diada, necessitem anar CAP A LA SOBIRANIA DEL PAÍS VALENCIÀ, reafirmar-nos com a poble, obrir un procés transversal d'unitat envers el nostre dret a decidir-ho tot. Des de baix cap a dalt i des de la majoria social, finalment obrirem els ulls i ens plantarem com a poble, és una necessitat de dignificar-nos en nom del futur.

Tenim Dret a Decidir. Diners i Drets dels Valencians a Casa.

Oriol Artero, PDaD Castelló. @artero_oriol

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid