Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
nuclears
Un breu intercanvi d'opinions sobre l' "impost" nuclear a l'Ecodiari
26/09/2016 Territori
Nuclear? No gràcies Nuclear? No gràcies
Desprès de la resolució majoritaria del Parlament de Catalunya al govern del PP, l'anomenat "impost" nuclear continua el seu camí. Segons informa la premsa, a principis de setembre el govern de la Generalitat planeja tornar a la càrrega amb una nova versió de l' "impost" en la llei d'acompanyament dels pressupostos, que encara estan per definir.

Es tracta d'una qüestió que va més enllà d'un estira i arronsa polític polític i econòmic entre el govern de la Generalitat i el govern del PP, amb el Tribunal Constitucional com a recurs d'autoritat / no-autoritat. Un "impost" sobre l'energia atòmica té implicacions ambientals, per la contaminació radioactiva que vessen els reactors en el dia a dia; implicacions de salut, per la forma en que incideix aquesta contaminació en el que mengem o bevem; implicacions de seguretat, ja que un impost és una font de legitimació en el temps d'una activitat,en aquest cas, d'uns artefactes atòmics molt degradats; implicacions de futur, en tant que l'allargament del funcionament dels reactors és tot ho anterior i un major volum de residus radioactius...., i moltes altres més.

En el marc dels articles d'opinió de l'Ecodiari, es dona un intercanvi d'opinions que va més enllà de la qüestió estricta de política institucional. Comença amb l'article Impost nuclear, no gràcies , continua amb les puntualitzacions que fa a aquest article del professor Jordi Roca Jusmet, doctor en Economia de la UAB,  i catedràtic de Teoria Econòmica a la Universitat de Barcelona (a més d'especialista en economia ecològica), en el titolat Impost nuclear? Sí, gràcies!  ; i avança un pas més amb les reflexions sobre l'anterior de l'article  «Impost» nuclear a Catalunya: breu apunt des d'un plantejament compartit , que deixa la porta oberta a noves consideracions.

En un moment com l'actual de legitimació de l'energia atòmica mitjançant el silenci i els fets consumats, el pìtjor que pot passar a Catalunya és que una qüestió com aquesta passi sense un debat social sobre les seves implicacions.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid