Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Consulta popular
El veïnat de Salt decideix sobre el model desenvolupament del seu poble

CiU, ERC, PSC, PxC i C's han fet campanya pel "Sí" i Independents per Salt (IpS-CUP) i Canviem Salt pel "No"

24/09/2016 Política

A partir de les 9h fins les 20h, 22.421 veïns i veïnes majors de 16 de Salt estan cridats a participar en la consulta popular per respondre amb un Sí o un No a la pregunta «Estàs d'acord en que l'Ajuntament de Salt promogui aquesta modificació del planejament del sector sud en aquests termes?»

Per poder respondre, la pregunta té un preàmbul on s'explica què significa votar "sí" o "no".

Votar "sí" a la modificació -segons explica el text de la proposta- vol dir que es «planteja revisar i replantejar el plantejament urbanístic del nostre municipi en els termes següents:

1) Permetre urbanísticament la implementació de grans equipaments comercials.
2) Establir un àmbit de desenvolupament industrial i comercial.
3) Limitar el nombre d'habitatges de nova construcció al mínim exigible legalment.
4) Preveure un espai de reserva per a possibles equipaments hospitalaris i educatius».

Per contra, votar "no" a modificar el planejament vigent «passa per:

1) No permetre la implementació de grans equipaments comercials.
2) Aturar d'entrada qualsevol desenvolupament fins que s'esgoti el sòl disponible actualment per revisar i replantejar el creixement urbanístic del nostre municipi.
3) Estudiar quina activitat econòmica volem per al futur d'aquesta zona amb criteris de proximitat i estabilitat».

Tot i que durant la campanya per defensar els el Sí" i el "No" i en alguns mitjans, la consulta s'ha simplicat en posesionar-se a favor p en contra de l'Ikea, la consulta va molt més enllà i el que es tracta es el de triar sobre el desenvolupament del model de poble.

Es podrà votar als locals habilitats per a la consulta amb una mesa seran Mas Llorens, Ajuntament (aquí amb hi dues meses), Escola Santaló, Biblioteca Iu Bohigas i també a Mas Mota.

Segons el decret de la convocatòria,  una comissió de control i una altra de seguiment vetllaran pel bon funcionament de la consulta. Un cop finalitzi la votació, s'iniciarà el recompte i ja hi haurà un resultat provisional. El recompte definitiu s'iniciarà "a les 9 hores del tercer dia següent a la votació presencial, en acte públic".

En tractar-se d'una consulta popular no refrendaria el resultat «no pot ser vinculant per a l'Ajuntament» però el govern municipal «es compromet a acceptar el resultat de la consulta i a obrar consegüentment».

CiU, ERC, PSC, PxC i C's han fet campanya pel "Sí" i Independents per Salt (IpS-CUP) i Canviem Salt pel "No"

En un debat promogut per la Televisió de Girona, on no van participar PxC, C's i Canviem Salt per decisió de la junta de portaveus de consistori.

Els partidaris del "Sí", van defensar el desenvolupament urbanístic del sector sud en el sentit que hi haria la possiibilitat d'acollir centres comercials a Salt permetrà al consistori obtenir ingressos per respondre a les necessitats socials que hi ha sense haver d'apujar impostos, que actualment ingressa un 70% menys d'IAE i un 40% d'IBI del que li pertocaria amb una població, tenint en compte que actualment té un 30% menys de pressupost en funció de les seves dimensions i es va desmentir que els grans comerços hagin de ser nocius per al petit comerç i, pel que fa als llocs de treball que es crearan, va dir que s'ha fet molta demagògia, i que no es pot acusar d'entrada les multinacionals de crear només llocs de treball precaris.

Per la seva banda, la CUP va dir que el desenvolupament significa créixer al dictat de les gran multinacionals. Va considerar que desenvolupar nous sectors no resoldrà els problemes dels sectors ja desenvolupats. En aquest sentit, va opinar que els esforços s'han de centrar a solucionar les dificultats dels sectors ja existents, i va pronosticar que si guanya el sí creixerà més la població de Salt i augmentarà encara més el nombre d'aturats, en comptes de disminuir. 

Al febrer la CUP, en un article sota el títol I si deixem de fer el mateix? Sobre el desenvolupament urbanístic de a zona sud de Salt, ja apuntava el seu posicionament "estem davant d’un nou impuls a l’especulació, davant d’un nou impuls a un model de dependència i generador de noves necessitats. Com hem dit en moltes ocasions, un model de pa per avui i gana per demà quan a Salt ja fa molt de temps que som demà".


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid