Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
El Correllengua 2016 fa via

El moviment ja ha visitat 24 viles i ciutats, i properament passarà per més de 40 indrets d'arreu dels Països Catalans

29/09/2016 Cultura

El Correllengua continua recorrent el territori amb força i vitalitat. Els passats 21 i 23 de setembre va ser present a Esplugues de Llobregat amb ‘Pinzellades de Roig’, un reeixit espectacle poeticomusical en què Jaume Calatayud i Vicente Monera recorren la vida i l’obra de l’escriptora i periodista. A més, la CAL d’Esplugues va organitzar un Sopar per la Llengua amb la presència de l’autor del Manifest del Correllengua, Vicenç Villatoro, i diversos escriptors i escriptores del municipi. Els passats 24 i 25 de setembre es va celebrar unes jornades lúdiques i reivindicatives a la plaça de Catalunya de Barcelona.

Valls-Alt Camp va tenir lloc el Correllengua amb l’actuació de Cesk Freixas i la ja tradicional caminada a Miramar seguida d’una jornada festiva i reivindicativa. També va haver-hi un espai per al record a Montserrat Roig, amb la xerrada ‘Montserrat Roig: llengua, cultura, feminisme i llibertat’ celebrada a l’Institut d’Estudis Vallencs.

Al Bages, la pluja no va aigualir els actes previstos a Artés. La vila també celebrava 20 anys de Correllengua, i va fer-ho amb una jornada farcida d’activitats per a tots els gustos, amb jocs infantils, una mostra de cultura popular, un recital poètic, la lectura del Manifest, un berenar popular i un concert. A més, la Biblioteca va acollir una mostra dels 20 anys del Correllengua i un recull d’obres de Montserrat Roig.

Els propers dies, el moviment passarà per l’Hospitalet de Llobregat, on es farà un Sopar per la Llengua (30 de setembre) i la representació de l’obra escrita per Montserrat Roig ‘Reivindicació de la senyora Clito Mestres’ (16 d’octubre). També el 30 de setembre, hi haurà una conferència d’homenatge a Montserrat Roig a la Biblioteca de Cabrils, on s’hi podrà visitar, fins al 6 d’octubre, l’exposició de la CAL ‘Montserrat Roig. 45 anys de vida, 25 de llegat’. Finalment, aquest divendres Pedreguer organitzarà una tarda d’activitats on no hi faltarà berenar, la pintada del mural del Correllengua 2016, contacontes, l’arribada de la Flama de la Llengua i lectura del Manifest.  

Uns dies després, el Correllengua 2016 continuarà amb forta presència territorial, amb actes a Olesa de Montserrat, Castellar del Vallès, Mataró, Canet de Mar, Sallent, Viladecans, la Canonja, l’Alcúdia, el Masnou, la Pobla de Claramunt, Pallejà, Sant Pere de Riudebitlles... Per a més informació, consulteu l’agenda del web de la CAL!

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid