Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Contra la difusió i promoció de grups paramilitars i mercenaris als mitjans públics
La CUP Badalona rebutja de forma contundent l’emissió de l’entrevista a l’ ”empresa” Desokupa durant el programa Badalona Matí, de Ràdio Ciutat de Badalona, emès el passat dilluns 26 de setembre, que tractava sobre els desnonaments.

L’organització d’esquerres i independentista considera totalment inapropiada l’emissió d’aquesta entrevista, i exposa que des dels mitjans de comunicació públics no es pot fer propaganda, ni normalitzar, un grup parapolicial que actua extrajudicialment.

Desokupa és una “empresa” privada, propietat de Daniel Esteve, que ofereix els seus serveis per fer efectiu qualsevol desnonament per una quantitat que oscil·la entre els 3.000 i els 6.000 euros, i que ha estat polèmica en ciutats com Barcelona, Sabadell o Terrassa per posar en pràctica la seva activitat mitjançant la força bruta, la violència i la intimidació. Està integrada per paramilitars i gent d’extrema dreta, adequadament entrenats en tàctiques militars i de lluita, i actua de forma extrajudicial personant-se als habitatges en escamots i armats amb diferents eines pesants i ganivets.

Daniel Esteve, ex membre del grup 'Morosos Bcn', va ser detingut el 4 de novembre de 2008 pel Grup Especial d’Intervenció (GEI) dels Mossos, acusat de detenció il·legal, vexacions, amenaces i associació il·lícita. L’Observatori DESC ha presentat una querella criminal contra aquesta “empresa” i l’Institut dels Drets Humans de Catalunya (IDHC) ha anunciat que properament en farà una denúncia pública.

La CUP Badalona exigeix a Badalona Comunicació una rectificació per l’emissió d’aquesta entrevista i contempla enviar una queixa formal al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i al Síndic de Greuges perquè en facin una valoració. A més, per evitar que es torni a donar veu a grupuscles com aquest als mitjans públics de la ciutat, des de la CUP es proposa recuperar el Consell Audiovisual de Badalona, eliminat per l’anterior govern del PP d’Albiol.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid