Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Càrnies En Lluita
El Comitè d'Empresa de l'escorxador ESFOSA de Vic rebutja l'ERO

Aquest dijous a les 13h hi ha convocada una concentració davant de l'escorxador a Vic (c. St. Llorenç Desmunts).

04/08/2016 Laboral

El Comitè d'Empresa de l'escorxador ESFOSA de Vic ha manifestat, en un comunicat de premsa, la retirada immediata de l'expedient de regulació d’ocupació (ERO) temporal "imposat per la direcció de l'empresa" i que "es negociï de bona fe amb ànim real de resoldre de manera acordada tots els conflictes plantejats".

També rebutja rotundament que es facin diferències arbitràries entre uns treballadors i uns altres, i exigeix un tracte igualitari i equitatiu per a tota la plantilla.

El Comitè apunta que "No és cert que l’anunciada retirada de Casa Tarradellas de l’accionariat hagi produït el descens de la producció que es diu". Per la qual cosa indica  que "Per tant ens trobem davant d’un ERO innecessari i gratuït, basat únicament en l’afany de castigar tota la plantilla per haver-se atrevit a reivindicar els seus drets".

Considera que l’empresa ha escollit el camí del conflicte i ha evitat buscar acords i remarca que "En cap cas es pot considerar, com a alternativa assumible per retirar l’ERO, l’exigència d’una reestructuració de torns que només busca augmentar la contractació a través de falses cooperatives, amb l’únic objectiu de precaritzar encara més el treball a l’empresa. Aquesta falsa alternativa ja va ser àmpliament rebutjada per l’assemblea de treballadors/es en dues ocasions".

Aquest dilluns un d’agost ha començat l’aplicació de l’ERO. Tot i i axí el Comité ha apuntat que "La improvisació i el caos organitzatiu han presidit les primeres hores d’aplicació. Hores d’ara, encara no se sap si afecta a tota la plantilla o només a una part". A més, "l’aplicació d’aquest l’ERO improvisat està causant gravíssims problemes operatius i de fiabilitat en el servei de l’empresa als seus clients".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid