Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Relligant els Països Catalans
Una campanya amb recollida de signatures promou l'agermanament de Xàtiva i Lleida
15/07/2016 Política

La CUP-Crida per Lleida promou la recollida de signatures per donar suport a la iniciativa de l'Ajuntament de Xàtiva per agermanar les dues ciutats. El militant de la CUP-Crida per Lleida Ferran Dalmau ho explica en un article al web de la formació.

El arguments de la campanya s'ementa que les dues ciutats "comparteixen un passat tràgic i un llarg seguit de represàlies, pel fet d’haver-se mantingut ciutats i viles fidels a les nostres llibertats nacionals durant el 1707".

També es remarca que "Defensem que cal recuperar de la memòria històrica, per reivindicar que som un poble viu i conscient de la seva història. I l’agermanament de totes dues en seria una excel·lent forma palesar-ho, comportant un inevitable intercanvi cultural, de persones, de coneixements tècnics, de productes, d’idees,... entre dos territoris dels Països Catalans que entre moltes altres coses, tenen en comú una mateixa llengua, el parlar i la cultura".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid