Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Som 27 i més
Suport de SOM Gramenet al regidor Oriol Corral i als 27 encausats per la tancada al rectorat de la UAB

Aquest matí s'ha portat a terme una roda de premsa per anunciar la presentació d'una moció de suport a "Som 27 i més", i concretament al seu regidor Oriol Corral

25/07/2016 Drets i Llibertats

SOM Gramenet, primera força de l'oposició a l'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, ha realitzat una roda de premsa avui 25 de juliol a les 12 h a la Plaça de la Vila de la ciutat per anunciar la presentació d'una moció al proper Ple Municipal que es celebrarà aquesta tarda de suport a "Som 27 i més" per tal de donar suport al seu regidor Oriol Corral i a d'altres encausats per la tancada al rectorat de la UAB en defensa de la universitat pública.

Estat de la qüestió: 27 encausats, altes multes i penes d'entre 11 i 14 anys de presó

El 17 d’abril de 2013 més de 200 estudiants de la UAB van iniciar una tancada al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per demanar el compliment d'unes mocions prèviament aprovades pel Claustre de la Comunitat Universitària i que l'Equip de Govern, encapçalat pel Sr. Ferran Sancho no va implementar de forma deliberada. Entre daltres qüestions demanaven que es desobeís la pujada de taxes del 66% i l'establiment de títols especials de transport públic per als estudiants de la UAB.

Les persones que van participar de la tancada i, també algunes que només hi van mostrar suport públic, van ser denunciades i posteriorment imputades: 25 estudiants, un treballador del Personal d’Administració i Serveis (PAS) i un treballador del Personal Docent i Investigador. Aquestes 27 persones, entre les quals hi ha dos veïns de Santa Coloma de Gramenet, han rebut una petició del Ministeri Fiscal totalment desorbitada, demanant penes d'entre 11 i 14 anys de presó i demandes econòmiques que superen, en total, els 400.000€.

Davant d'aquesta situació, SOM Gramenet ha donat suport avui als encausats fent-se seves "les reivindicacions de "Som 27 i més"" i avui presentaran al Ple municipal els següents punts:

  1. Mostrar el ferm compromís del consistori amb una universitat pública, gratuïta i de qualitat, a la qual hi puguin tenir accés totes les persones, independentment dels seus recursos.
  1. Reivindicar el dret de les persones que exerceixen el Dret de Manifestació, i expressar la solidaritat amb aquests 27 membres de la comunitat universitària, els seus familiars i amics.
  1. Instar la lliure absolució de les 27 persones imputades pels fets a dalt referenciats.
  1. Sol·licitar al Ministeri Fiscal que retiri les acusacions contra aquests membres de la comunitat universitària, al no ser admissible en una societat democràtica que es penalitzi la protesta, la dissidència, i menys encara que es sol·liciti presó per exercir Drets Fonamentals.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid