Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Rebuig al mega-restaurant de Messi a un interior d'illa d'Enric Granados de Barcelona
SOS carrer Enric Granados SOS carrer Enric Granados

Davant l’'obertura aquest passat cap de setmana del mega-restaurant anomenat “”El Bellavista del Jardín del Norte””, situat al carrer d’'Enric Granados, 86-88, recollit en notícies aparegudes en diversos mitjans de comunicació (El PeriódicoLa VanguardiaMundo Deportivo...), VOLEM RECORDAR QUE AQUEST ESTABLIMENT NO DISPOSA DE LLICÈNCIA D'’ACTIVITAT PER OPERAR AL JARDÍ DE 1.000 METRES QUADRATS SITUAT A L'’INTERIOR D’'ILLA, ENVOLTAT PER MÉS D’UN CENTENAR D'’HABITATGES.

Des de SOS carrer Enric Granados MANIFESTEM que:

1. Reiterem el rebuig a la instal·lació d’'aquest macrorestaurant situat al carrer d’'Enric Granados, 86-88.

L'’activitat de bar-restaurant es realitza en un local de dos plantes a l’'edifici arrendat a l'’empresa propietària de l’'edifici “Inmobiliaria Sanboal, SA”.

El nou establiment és promogut per TAPIOLES, SLU, empresa instrumental de la família Iglesias (Rías de Galicia, Espai Kru, Casa de Tapas, La Cañota), especialitzada en marisqueries, juntament amb els germans Messi, segons les notícies publicades.

2. Els veïns i veïnes residents a l’interior d'’illa situada als carrers Còrsega, Enric Granados, Balmes i Rosselló, han manifestat de manera repetida el rebuig a aquest projecte, mitjançant una recollida de signatures de persones residents a l’'interior d'’illa, que segueix sumant nous suports, i la personació en l’'expedient administratiu de concessió de la llicència d’'activitat.

Totes les signatures de suport recollides estan perfectament identificades amb noms i cognoms, domicili (situat sempre a l’interior d’'illa) i la signatura personal.

3. Malgrat el criteri contrari dels veïns i veïnes de l’interior d'’illa, el Consell de Districte de l’'Eixample ha concedit als promotors una llicència per a bar-restaurant, Annex II.2 12 35 [2.3..1], amb activitat complementària amb música de fons ambiental i altres actuacions en directe, amb data de la resolució 29/09/2015.

L'’activitat autoritzada està totalment sobredimensionada: té una superfície útil de 905,69 metres quadrats i un aforament simultani per a 298 persones.

L’'equip de govern del districte de l’'Eixample al·lega que estava obligat a la concessió de la llicència per normativa.

5. A més a més l’'equip de govern del Districte preveu premiar aquest establiment, també, amb una terrassa al carrer, formada per 12 taules addicionals de 1,5 x 1,5 metres per a 4 usuaris cadascuna (48 usuaris addicionals), segons s'’ha inclòs en el projecte d’'ordenació singular de terrasses per al carrer d’'Enric Granados, que pròximament entrarà en vigor.

6. Però el motiu principal d’'oposició és que el macrorestaurant pretén oferir als seus clients l’'ús del pati situat a l’interior d'’illa, de 1.000 metres quadrats addicionals de superfície, que trencarà el silenci actual de l’'entorn, actuant com una caixa de ressonància, com ja passa amb les terrasses d’'hotels propers situats a d’'altres illes de l’'Eixample.

7. Com a contrapunt a la versió falsejada dels fets que està difonent l’'empresa promotora (i que els mitjans esmentats no s’'han preocupat de contrastar), cal precisar que:

  • La llicència atorgada per l’'Ajuntament de Barcelona [Expedient 02-2015—0465] es limita a la superfície situada a l’'interior de l’'edifici i no inclou l’'espai situat a l'interior d'illa, de 1.000 metres quadrats.
  • Consegüentment, qualsevol ús per part de l’establiment de l’'interior d'illa com a bar-restaurant, ni que sigui com a servei auxiliar a l’'activitat, no està autoritzat per la llicència actualment concedida.
  • Com a conseqüència de la pressió dels veïns i veïnes, el tema es va debatre també a la sessió del plenari del Districte de data 8 d’'octubre de 2015, i l’'equip de govern de BC (i PSC-PSOE, ara) va haver de manifestar el següent: “”Farem el seguiment d'’aquesta activitat però sempre complint la legalitat vigent”: Aquest límit ha estat: l’'interior d'’illa, no.”

8. Per molt que, hàbilment, els promotors se serveixin de noms amb “glamour” (com el dels germans Messi) per promocionar mediàticament el seu projecte, aquest suposa una agressió frontal (300 usuaris nit i dia, des del matí per esmorzar fins a la nit per sopar) contra el dret al descans i la tranquil·litat dels veïns i veïnes residents.

9. Finalment, fem una crida als mitjans perquè investiguin i difonguin la realitat dels fets, la qual cosa hauria d’'incloure, si més no, contrastar la versió que dóna l’empresa promotora amb les altres fonts afectades.

Barcelona, 27 de juliol de 2016

Per ampliar aquesta informació podeu adreçar-vos a:
sosenricgranados@hotmail.com
Facebook: SOS carrer Enric Granados
Twitter: @SOSEGranados
Wordpress: https://sosenricgranados.wordpress.com/]

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid