Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
La CUP destapa irregularitats a l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Presenta vuitanta qüestions  a l’equip de govern de l’AMB pel proper Consell Metropolità per l’aprovació inicial dels comptes generals del 2015

12/07/2016 Política

El Grup de la CUP-PA a l’Àrea Metropolitana de Barcelona presenta un total de 80 al·legacions i reclamacions als comptes generals del 2015. Entre aquestes, destaca el deute que Aigües de Barcelona (Agbar) sosté amb l’AMB per valor de 44 milions, l’augment dels salaris dels Directors de Fira 2000 S.A tot i les pèrdues de 22 milions d’euros i l’especulació immobiliària de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Un cop revisada la documentació facilitada pel govern, dijous, el grup de la CUP-PA va entrar al registre de l'AMB una sèrie d’al·legacions i reclamacions al respecte d’entre les quals es vol destacar el deute que Aigües de Barcelona (Agbar) sosté amb l’AMB, per valor de 44 milions d’euros, en concepte de cànon de concessió. Pel que sembla la societat no satisfà la totalitat del cànon anual, fixat per valor de 20 milions d’euros tot i tancar l’any amb un beneficis de 29 milions d’euros.

Referent a l’empresa FIRA 2000, S.A, empresa capitalitzada amb recursos públics que es dedica a la gestió i ampliació del recinte de la Fira de Barcelona, que tot i tancar l’exercici del 2015 amb unes pèrdues de quasi 22 milions d’euros, destaquen que les retribucions del Director General i del Director d’Infraestructures han augmentat 17.000 euros.

Pel que fa a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) el grup de la CUP-PA ha constatat que aquesta empresa pública ha dut a terme pràctiques especulatives en matèria immobiliària quan aquesta mantenia terrenys i edificis, disponibles per a la venda, per obtenir plusvàlues a llarg termini com a conseqüència de l’increment dels preus de mercat. Seguint amb TMB el grup de la CUP-PA preguntarà a l’equip de govern que clarifiqui d’una vegada per totes qui són els integrants del Consell d’Administració de TMB i qui són els membres que formen part de l’alta direcció de l’empresa, a més a més, dels seus honoraris.

Aquestes són algunes de les vuitanta qüestions que la CUP-PA ha presentat a l’equip de govern de l’AMB, encapçalat per Ada Colau, i que espera que li siguin respostes abans d’afrontar el proper Consell Metropolità per l’aprovació inicial dels comptes generals del 2015. Aitor Blanc, portaveu de la CUP-PA a l’AMB manifesta que ha estat colpidor constatar la dinàmica externalitzadora dels serveis i recursos públics per part de la institució.  “La gran majoria de serveis es troben gestionats de forma indirecta fet que afavoreix l’opacitat i dificulta enormement dur a terme un control quotidià de la gestió dels serveis públics oferts per l’ens metropolità”, afegeix.

Ja fa un any que la CUP-PA té presència a l’AMB després d’aconseguir 9 consellers en els últims comicis municipals, a més a més de comptar amb el suport de dos assessors que conformen, juntament amb els consellers, l’equip de treball del grup polític a l’ens metropolità. Des del grup de la CUP-PA s’està treballant i revisant amb esforç els comptes generals del 2015 que inclouen els balanços i memòries econòmiques tant de la pròpia institució com de totes aquelles empreses i societats mixtes que gestionen serveis de titularitat de l’AMB. L’objectiu és aprofundir en el coneixement comptable i financer de la institució i obtenir una idea acurada de la forma de gestió dels serveis que són titularitat de l’AMB, a més a més, denunciar totes aquelles irregularitats que es detectin i pressionar per la recuperació de la gestió directa de tots els serveis públics i recursos gestionats per la institució.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid