Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La CUP de Tàrrega fa diverses aportacions al nou Reglament de Participació Ciutadana

Considera que s’ha elaborat d'una manera hermètica i unidireccional i que no es pot aprovar en dos mesos, tal com pretén l’equip de govern

14/07/2016 Política

En la comissió de Participació Ciutadana del dia 13 de juliol, la Candidatura d’Unitat Popular de Tàrrega va fer diverses aportacions al nou reglament. En aquest sentit, la formació, en un escrit dirigit al regidor de Participació, Gabriel Lacambra, el mes de febrer passat, ja va fer diverses propostes i consideracions on van demanar “que el procés d'elaboració del reglament fos obert, plural i participatiu”.

Membres de la CUP afirmen que “troben a faltar un calendari clar, una anàlisi de l'estat de la participació al municipi, un pla municipal de participació ciutadana i una fase deliberativa i de debat del reglament, tant entre els grups municipals com amb entitats, pobles i ciutadans”. Amb tot, la formació independentista està completament disposada a fer aportacions i a aprovar un reglament que tingui modificacions.

La CUP considera que “aquest procés de deliberació col·lectiva no s'està produint i que el reglament s’ha elaborat sense cap mena de participació, de manera hermètica i unidireccional". De la mateixa manera afirmen que “l'aprovació del nou reglament demana més temps, més diàleg i molta deliberació amb la ciutadania”.

El Consell Municipal de Participació Ciutadana és l’òrgan que la CUP creu que s'ha de reorientar, atorgant-li més competències i fent-lo més obert a la ciutadania. Per exemple, la CUP reconeix que “el president del consell pot ser l’alcalde o un regidor, però proposa que el vicepresident no sigui cap càrrec electe”. També proposa que “qualsevol persona a partir de 16 anys i seguint unes normes hi pugui tenir representació”. La formació creu que aquest òrgan, "hauria de poder fer propostes d’iniciatives ciutadanes de manera directa i sense haver de fer un procés de recollida de signatures”. En aquest sentit també proposen que “hauria de tenir capacitat per poder introduir propostes, mocions i punts a l’ordre del dia del Ple, així com poder proposar consultes ciutadanes en partides determinades dels pressupostos municipals”.

Pel que fa a les intervencions dels ciutadans i entitats al Ple, la formació proposa que a més dels cinc minuts d'intervenció, s'estableixi un torn de rèplica de 3 minuts. A més, proposen que els alcaldes pedanis puguin parlar al Ple sempre que es tractin temes relacionats amb els respectius pobles, atès que són càrrecs escollits democràticament i de representativitat.

Des de la CUP també consideren que “és molt important que el nou reglament contempli la possibilitat explícita d'endegar processos participatius sobre determinades partides pressupostàries i que la participació en aquest aspecte vagi més enllà de la simple proposta o suggerència”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid