Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
La CUP de Sitges critica l'actuació policial contra el "Top-manta"

Considera que la repressió policial no és la solució per resoldre el problema

28/07/2016 Drets i Llibertats

La CUP de Sitges ha criticat l'operació policial conjunta entre Policia Local, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional que va tenir lloc el dimarts passat al centre del municipi.

Més enllà dels 3000 productes incautats, a la formació li preocupa "sobretot les 22 identificacions i, més encara, les 7 persones que van ser traslladades a les dependències de la Policia Nacional al·legant "motius d'estrangeria". Segons, ha apuntat la CUP en el comunicat, s'està treballant per conèixer quina és la situació d'aquestes set persones i facilitar-lis la cobertura social i legal necessària.

A més a més argumenta la formació en la nota de premsa que "No podem oblidar que les principals perjudicades per l'explotació i les xarxes mafioses que dominen el "top-manta" son els mateixos manters, els quals no tenen altre remei que estendre la manta per mirar de guanyar-se la vida. Per tant, entenem la preocupació de veïnat i comerç però no acceptarem mai actituds i arguments de caire racista per fer front a la qüestió".

També ha lamentat "que la primera vegada que es treballa conjuntament per afrontar la problemàtica sigui des del punt de vista policial i no des d'un punt de vista social entre municipis, institucions, ONG's i els mateixos manters" i denuncia que "la flagrant hipocresia del govern local el qual declara Sitges com a vila acollidora i, alhora, dóna suport a la via policial i és còmplice de possibles internaments en CIEs o expulsions en calent"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid