Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
La Crida-CUP per Lleida organitza una jornada contra el feixisme el 18 de juliol
15/07/2016 Política

La Crida per Lleida-CUP ha organitzat una sèrie d’actes, el proper 18 de juliol, quan es complirà 80è aniversari del cop d’estat de juliol de 1936, que sota el títol “esborrem el feixisme dels nostres carrers” “Homenatge a Antoni Cantano” durà a terme al carrer Alcalde Areny.

Els actes es duran a terme el dia 18 a les 19:00 al marge esquerre del riu Segre en el tram del carrer alcalde Areny amb la confecció d’un mural dissenyat per un estudiant de l’escola d’a5rt municipal Leandre Cristòfol, amenitzat per la música Ponent Roots que comptarà amb un berenar i un acte polític posterior.

Amb aquesta acció la formació vol denunciar que, 80 anys desprès del cop d’Estat que va provocar una guerra de la qual la nostra ciutat en va patir unes terribles conseqüències, la nostra ciutat continua mantenint  als seus carrers, noms de les persones que van participar activament en el cop d’estat, van lluitar en el bàndol feixista durant la guerra civil, o bé tingueren alguna implicació important en la dictadura, ja fos com a càrrec polític o legitimant-la des dels àmbits social o cultural.

La formació  durà a terme en aquest acte un record als lluitadors antifranquistes com l’Antonio Cantano, militant comunista, fundador de CCOO a Lleida, i regidor del PSUC entre 1979 i 1983.

Amb aquest acte la Crida vol exigir, un cop més, l’eliminació de manera immediata tots els símbols feixistes de la nostra ciutat i demana substituir-los  per altres de persones relacionades amb la lluita per la justícia social, la democràcia i la llibertat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid