Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Salut pública
La FAVB rebutja l'activitat privada als centres sanitaris públics
22/06/2016 Salut

La Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) contesta al conseller de Salut Antoni Comín va fer unes declaracions on explicava les seves intencions, i les del Govern, per facilitar que en els centres sanitaris públics es faci activitat privada, i que justificava per l'obtenció d'una “font de finançament”.

Segons l'entitat veïnal, Comín argumenta sense aportar cap dada, que aquesta pràctica permetrà incrementar el pressupost dels centres públics. Per a la FAVB aquesta dada és falsa, "ja que moltes vegades aquestes activitats privades són deficitàries i necessiten diners i mitjans públics. El conseller està començant a mostrar la seva cara real: ha passat de defensar de forma teòrica el sistema sanitari públic a continuar amb les polítiques de governs anteriors d'enfonsar el sistema públic, continuar amb les retallades i potenciar la sanitat privada".

Per a la FAVB, aquestes són les polítiques que han portat a l’augment de les llistes d’espera i a la precarització dels serveis i de la situació laboral dels treballadors sanitaris, amb la finalitat d’assolir una “austeritat” que es pagarà cada cop més cara en salut i patiment per a la majoria de ciutadans, i que també té i tindrà repercussions econòmiques molt negatives. "Estem entrant en un cercle viciós on les mesures d'austeritat alliberen equipaments que poden justificar el seu aprofitament per l'atenció privada dissimulant en la seva aportació a una suposada sostenibilitat l'aspecte vergonyós del seu desaprofitament social", remarca l'entitat veïnal.

Afegeix, que és a més una mesura perversa, ja que permet que les persones amb més recursos econòmics se saltin les llistes d'espera utilitzant les instal·lacions i els mitjans públics que haurien d'atendre les persones que estan esperant, incrementant les desigualtats ja en si mateixes determinants de la nostra salut.

En aquesta línia, afirma que "els veïns i veïnes defensem un sistema sanitari públic, universal i de qualitat. Exigim del govern polítiques clares per defensar-lo i que s'hi destinin els mitjans econòmics suficients juntament amb una gestió transparent i eficient perquè siguin accessibles a tota la població" i la FAVB fa una crida a donar suport a aquelles forces polítiques que defensin clarament una sanitat 100x100 pública, universal i de qualitat.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid