Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
El govern de Granollers organitza el Festival del Motor

Mentre renuncia a participar a la Setmana de l'Energia Sostenible

14/06/2016 Territori

Enguany més municipis que mai s'han adherit a la Setmana de l'Energia Sostenible a Catalunya, malauradament però Granollers no hi ha participat. Per contra, coincidint amb aquesta setmana de sensibilització en relació a l'estalvi i l'eficiència energètica, l'Ajuntament de Granollers ha centrat els seus esforços en acollir el Festival de motor.

Granollers participava de la Setmana de l'Energia Sostenible des que l'any 2009 es va comprometre a organitzar activitats de conscienciació, arran la signatura d'un pacte de municipis per una energia sostenible local. Aquest any, mentre els principals municipis de Catalunya i de la comarca han continuat organitzant actes de sensibilització en el marc d'aquesta iniciativa europea, Granollers ha deixat de constar entre els municipis adherits com es venia fent en anys anteriors i tampoc organitza cap activitat durant la setmana.

El Festival del motor és un aparador per promocionar la indústria del motor de combustió, un dels principals exponents de la insostenibilitat energètica i que més contribueixen al canvi climàtic. I en concret el motor de combustió més contaminant i ineficient, ja que un dels principals «atractius» de la fira eren les motocicletes i automòbils d'alta gamma, customitzats i de competició.

El model de mobilitat actual basat en el motor de combustió és, a més d'un problema global per al nostre planeta, un dels principals problemes de la ciutat. Granollers, continua esdevenint una de les ciutats més contaminades de Catalunya i una de les causes principals d'aquest tipus de contaminació són el NOx i les partícules PM10, emeses principalment pel trànsit. Des del nostre punt de vista, sensibilitzar la població ipromoure canvis en el model de mobilitat, són dues accionsfonamentals per revertir aquesta situació i abordar un greu problema per a la nostra salut, la de les generacions posteriors i la del medi, a més de reduirel consum exagerat d'uns recursos que s'esgoten. En la nostra opinió s'ha renunciat aquest any a participar en la setmana de l'energia sostenible per intentar maquillar la incompatibilitatentreaquesta iniciativa de sensibilització per a l'estalvi i l'eficiència energètica amb un Festival que es centra en el motor de combustió.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid