Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
26J
Acte central de campanya de Sobirania per les Illes a Santa Maria del Camí
18/06/2016 Política
Aquest dijous 16 de juny Sobirania per a les Illes (SI) ha celebrat l’acte central de campanya a Santa Maria del Camí, amb la presència de tots els membres de la candidatura i un centenar d’assistents, a més de Cristòfol Soler, president de l’Assemblea sobiranista de Mallorca i Antoni Infante, president de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià.

Va obrir l’acte Cristòfol Soler amb un record per a la diputada anglesa assassinada.

Josep de Luis, candidat al Senat, ha començat recordant que "fa quaranta anys que enviam diputats a Madrid que no serveixen per a res i que és hora que els illencs comandin a ca seva". Ha remarcat que Sobirania no és aquí per aconseguir un diputat, sinó per defensar la dignitat d’un poble. També ha demanat que es segueixi l’exemple de l’Assemblea de docents que va ser capaç d’unir la societat trobant allò que la gent tenia en comú i deixant de banda el que la separava.

Loreto Amorós, candidata al Senat, ha destacat que Sobirania per a les illes és una candidatura transversal, formada per persones molt diferents que tenen en comú l’amor per aquesta terra. Ha volgut lloar la figura de la candidata al Congrés pel SI, M. Antònia Oliver, premi d’honor de les lletres catalanes, i ha aprofitat per denunciar la dificultat que tenen les dones per accedir a qualsevol àmbit i la marginació històrica de a què han estat sotmeses. “La història de les nostres dones, la seva contribució a la societat ha estat silenciada”, ha afegit.

Antoni Infante, del Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, ha estat el següent a intervenir. “Deixeu-me dir que aquí també és ma casa, i que casa meua és casa vostra, i que entre tots farem la casa de la llibertat” ha començat. Ha assegurat que ja no es pot plantejar una reforma de l’estat espanyol perquè és irreformable. Infante ha afirmat que necessitam el dret a decidir per fer un país nou, un país per a la gent, que garanteixi els drets fonamentals. Ha acabat dient que Sobirania per a les illes serà també representant del País Valencià.

Mateu Mates 'Xurí,' candidat al congrés, en el seu torn ha recordat que Sobirania hi és per necessitat i per coherència i perquè sempre hi ha un dia en què les coses acaben passant però perquè passin hi ha d’haver persones que lluitin cada dia. Entre altres exemples, ha recordat la situació deplorable que pateixen els pagesos illencs i el fet que Balears és a la cua pel que fa al finançament autonòmic. “Només la capacitat de decisió i gestió, és a dir, la sobirania, permetrà posar remei als problemes que patim. No volem beneficència pidolada, volem autogestió” ha dit.

Els músics Biel Majoral i Delfí Mulet han estat els encarregats de cloure l’acte.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid