Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les estelades entraran a Madrid, dur cop al govern espanyol
22/05/2016 Hemeroteca

L’estat espanyol ha rectificat, les estelades entraran dins l’estadi de l’Atlètic de Madrid. No és un regal, és una victòria de la mobilització, aquesta rectificació que ha fet l’estat espanyol per via judicial, és una manera d’amagar-se les vergonyes després del ridícul internacional de prohibir la llibertat d’expressió dels ciutadans catalans. Una prohibició que equiparava Espanya amb Turquia en el nivell de garanties a la llibertat d’expressió.

Un jutge dóna ara l’ordre de readmissió de l’estelada, que els permetrà sortir d’aquest caos on s’han posat ells solets, un caos provocat amb la intenció de distreure l’atenció i de fer campanya electoral amb el joc de la catalanofòbia espanyola.

El jutge del Contenciós-Administratiu número 11 de Madrid, després que l’associació Drets presentés un recurs contra el Decret de la Delegació del Govern espanyol a Madrid, s’ha pronunciat en sentit contrari a la Fiscalia, que havia demanat aquest matí mantenir la decisió de la Delegació del Govern espanyol de prohibir l’entrada i exhibició de banderes estelades. A la resolució, el jutge del contenciós-administratiu 11 diu que ha d’estimar parcialment la sol·licitud de mesura cautelar que demanava Drets i “suspendre l’executivitat de l’actuació impugnada”, per entendre’ns, la prohibició d’entrar amb les estelades al Vicente Calderón.

La delegada del Govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, va anunciar dimecres la prohibició de dur estelades al partit i ho va justificar assenyalant que la final no ha de ser “un escenari de lluita política”, i ahir va assegurar que aquesta decisió no té “cap raó política” sinó que s’adopta per motius “de seguretat i ordre públic” perquè “l’exhibició d’estelades pot portar a un problema d’ordre públic o a un enfrontament entre aficionats”. Una llumenera política la filla de l’exalcalde franquista de Burgos, no hi ha res més explosiu políticament parlant que prohibir símbols que són acceptats i reconeguts per una col·lectivitat, especialment un símbol centenari com l’estelada que ha passat de mans de diferents generacions, i és reconegut com ha propi més enllà dels partits polítics.

Ara el problema polític passa a la taula del govern espanyol i la seva delegada a Madrid, la qual en lògica institucional democràtica hauria de presentar la seva dimissió trenta segons després de la resolució del jutge, o ser defenestrada pel govern que l’anomenada per provocar un incident que ha fet la volta al món i el ridícul institucional espanyol. Però el problema no és només del govern Rajoy, representants de la Casa Reial eren presents a la reunió de Seguretat on es va prendre la decisió per prohibir les estelades, o si més no els van comunicar que serien prohibides, quina era la posició de la casa reial espanyola? Ningú diu res, ningú explicarà res, i segurament no ho sabrem mai, perquè un tel d’impunitat cobreix les activitats de la família designada per Franco. Però la benedicció del cap d’estat a la prohibició no seria sorprenent.

Després de la suspensió de la prohibició per part del jutge número 11 de Madrid, que s’ha pronunciat sobre el recurs presentat per Drets, el jutge Eusebio Palacios Grijalbo, titular del tribunal del contenciós-administratiu 15 de Madrid que estudiava el recurs del Barça s’ha inhibit. Fet que comporta considerar vàlida la decisió del primer jutge sobre el mateix cas, les estelades entraran a Madrid

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid