Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
Les entitats d'arreu del país en defensa del català a l'escola premiades en 'La Nit de les Revistes i la Premsa en Català'

Amb el "Premi especial a una institució" s'ha repartit el guardó entre Som Escola, Escola Valenciana, Assemblea de Docents de les Illes Balears i La Bressola. Les entitats docents han agraït el reconeixement i s'han compromès a seguir treballant en la formació dels futurs lectors de la premsa en català tot vetllant per la llengua.

06/05/2016 Comunicació

L’Espai Endesa de Barcelona ha acollit aquest dimecres per segon any consecutiu la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que organitza la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals. La gala, conduïda per Màrius Serra, va ser presidida pel vicepresident del Govern, Oriol Junqueras; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la directora general d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa.

Entre els guardonats, diversos mitjans de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), de la qual forma part Lliure i Millor. El mensual gratuït SE7accents de Lleida ha rebut el Premi a la Millor Nova Publicació, mentre que el setmanari gratuït La Fura de Vilafranca del Penedès ha estat guardonat amb el Premi a la Millor Publicació de Premsa Gratuïta. Nació Digital, el mitjà digital en català líder d’audiència segons les darreres dades de l’OJD Interactiva, ha rebut el Premi a la Millor Publicació Digital, i el grup Capgròs Comunicació s’ha endut el guardó a la Millor Empresa Editora, amb què es reconeix la seva trajectòria en el sector amb mitjans de referència com el Capgròs, que fa més de 30 anys que s’edita.

Durant l’acte s’ha votat, així mateix, la Millor Portada en Premsa, premi que s’ha endut el diari ARA, per la seva portada de l’endemà dels atemptats al setmanari satíric francès Charlie Hebdo.

Més premiats 

Al llarg de la nit també s’han atorgat molts altres premis. Premi a la Millor Publicació en Premsa Comarcal al diari El Vallenc; Premi a la Millor Publicació Revista a El Temps; Premi a la Millor Portada en Revistes a Viure en Família i el Premi al Millor Treball Periodístic a L’Erol per “La fugida dels refugiats jueus durant la II Guerra Mundial a través dels Pirineus i Barcelona”. També s’ha premiat 777ComunicaAuriga i El Triangle, pel seu 25è aniversari; i Vèrtex, pel 50è aniversari, segons informa Un país lliure. Un país millor

El lliurament ha finalitzat amb l’entrega dels premis especials de la Junta de la Federació, atorgats a Joana Biarnés, Som Escola, Escola Valenciana, Assemblea de Docents de les Illes Balears i La Bressola. I també s’ha anunciat l’obertura de l’iQuiosc.cat, un gran quiosc digital amb totes les publicacions en català, a totes les escoles dels Països Catalans, tal com ja s’ha fet amb les Biblioteques del país.

La Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals agrupa l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), i en total congrega 500 capçaleres.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid