Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
La justícia argentina mana obrir la fossa de Porreres

Cal remarcar que el Parlament està a punt d'aprovar la llei de memòria històrica, un marc legal que pot permetre atendre peticions com aquesta.

02/05/2016 Drets i Llibertats
La justícia argentina ha ordenat l’obertura de la fossa més important de Mallorca, la de Porreres, per tal d’exhumar les víctimes del franquisme que a hores d’ara són allà sense identificar. Aquesta és una de les mesures que ha signat la magistrada que tramita la querella interposada per Memòria de Mallorca en nom dels familiars de 29 represaliats, María Romilda Servini de Cubría, segons va informar Ara Balears.

L’associació presidida per Maria Antònia Oliver va sol·licitar l’exhumació dels cossos de Baltasar Moyà Bauzá, Joan Losa Campoamor, Catalina Flaquer, Antònia Pascual Flaquer, Maria Pascual Flaquer, Maria Pascual, Josep Julià Jaume, Francisco Cabello Jurado, Juan Cañellas Capllonch, Andreu Paris Martorell, Bernat Mateu Ramis, Antonio González Rodríguez i Francesc Tomàs Torres, “les restes dels quals es troben enterrades en una fossa comuna ubicada a la part esquerra-central del cementeri municipal de Porreres, a Mallorca, al costat d’una zona enjardinada, a vint metres de l’entrada principal del cementeri”, segons la interlocutòria judicial que s’ha remès amb un exhort als jutjats de Manacor. “És una resolució molt important que ens obre la porta a recuperar la dignitat, la memòria, i saber la veritat”, va dir emocionada anit en saber la notícia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid