Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Animilitarisme
La CUP denuncia les accions de l’exèrcit espanyol a les comarques nord-orientals

La formació critica les activitats amb menors al castell de Sant Ferran i rebutja la presència del ministre espanyol de Defensa a Sant Climent Sescebes

31/05/2016 Drets i Llibertats
Avui la CUP s’ha posicionat contra les darreres accions dutes a terme per les forces armades espanyoles a comarques gironines. D’una banda, la formació ha reafirmat la crítica de la CUP de Figueres sobre el fet que el passat cap de setmana, durant la jornada de portes obertes al castell de Sant Ferran, l’exèrcit dugués a terme activitats amb armes de foc amb menors d’edat.

La CUP també ha rebutjat la presència del ministre de Defensa espanyol en funcions, Pedro Morenés, que està previst que demà dimecres visiti la base militar de Sant Climent Sescebes. En aquest sentit, la formació ha mostrat el seu suport a la campanya “Alto el Foc a l’Albera”, que reclama el tancament del camp de tir de la base.

Així, la CUP ha criticat “la promoció de la cultura militar i bèl·lica per part de les forces armades espanyoles”, que segons considera “va contra els valors de la pau i el diàleg que hauria de potenciar qualsevol societat que es pretengui realment democràtica i avançada”.

Satisfacció pel codi ètic a Fira de Girona

Per contra, la CUP ha celebrat la decisió d’impulsar un codi ètic a Fira de Girona per impedir que l’exèrcit espanyol disposi d’un estand a les properes edicions de l’Expojove. La presència de les forces armades a aquesta fira ha estat àmpliament criticada des de fa anys, tant des de la mateixa CUP com per múltiples entitats gironines i organismes com el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de la ciutat.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid