Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
17deMaig
El Parlament de Illes aprova una llei per eradicar la LGTBIfòbia

Cal recordar que a Catalunya es va aprovar una llei semblant el 2 d'octubre de 2014

 

17/05/2016 Gènere

El Parlament ha aprovat, amb el suport de tots els partits, la Llei per garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i per eradicar la LGTBIfòbia . El propòsit, segons s'explica a l' exposició de motius, és evitar les situacions de discriminació i violència, a més d'assegurar que a les Balears es pugui "viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat".

La llei aprovada aquest dimarts ha de servir per garantir que tots els ciutadans puguin desenvolupar la seva lliure personalitat sense veure compromesos els seus drets fonamentals, amb accions com la posada en marxa d'un Servei Integral d'Atenció a les persones que hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència, per assessorar-les jurídicament.

Altres beneficis que es contemplen són permetre que les persones transsexuals es puguin acollir a aquesta llei sense necessitat que hi hagi un diagnòstic de disfòria de gènere o que aquestes persones puguin ser tractades i anomenades d'acord amb el gènere amb el qual s'identifiquin i sense necessitat de ser majors d'edat.

A més a més, les persones transsexuals podran accedir a tractaments hormonals sense l'esmentat diagnòstic de disfòria de gènere i les dones lesbianes podran accedir a tècniques de reproducció assistida, opció eliminada la passada legislatura pel PP, entre altres mesures.

Cal recordar, que  Catalunya va aprovar el 2 d'octubre de 2014 la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia o llei contra l'homofòbia. Va ser aprovada amb els vots favorables de CDC, ERC, PSC, ICV-EUiA, C's i la CUP, els vots en contra del PP i els vots parcialment en contra d'UDC.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid