Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1r de Maig
La campanya ‘Papers Sense Contracte’ convoca a l'1 de Maig Anticapitalista
30/04/2016 Laboral
Des de la recent aprovació de la Resolució del Parlament reclamant una flexibilització dels criteris de regularització de les persones immigrades, la campanya ‘Papers Sense Contracte’ s'ha reactivat. Ho ha fet de forma desigual però important, sobretot on s'ha explicat bé el contingut de la moció. No obstant això, la resolució del Parlament inclou termes ambigus de l'aplicació dels quals o concreció depèn que la Resolució serveixi per a alguna cosa o simplement canviï el contracte per altres requisits igualment difícils de complir. Per això és tan important tornar a mobilitzar-nos en aquests moments.

A la lluita pels papers sense contracte s'ha unit la lluita per la nacionalitat sense examen ni taxes. Recentment, el Govern central va modificar mitjançant un Decret Llei la forma d'accedir a la nacionalitat implantant un doble examen i pujant les taxes. L'examen consisteix en una prova de castellà (nivell 2) i un examen de “coneixements generals de les lleis” bastant ambigu. Aquest examen s'encomana a una entitat no pública i absolutament centralista com l'Institut Cervantes. A la pujada de taxes se li afegeix, llavors, la proliferació de multitud d'acadèmies per aprovar l'examen sense cap garantia; el que converteix al procés en un veritable negoci. Recentment, el Govern de la Generalitat ha instat a la retirada d'aquest decret, la qual cosa també porta al fet que per la nostra banda augmentem la pressió sobre el Govern central.

Per tot això, el col·lectiu ha decidit aprofitar aquestes dates de l'1 de maig per fer una mobilització més contundent que les fins ara realitzades. Després de la manifestació Unitària i Anticapitalista de la tarda, a la qual acudirà juntament amb la Marxa per la Dignitat, per a acampar en Plaza Catalunya. La idea és sumar-se a la convocatòria francesa “Li Nuit debout” i a les tendes que actualment ja estan a la plaça.

Ara s'estan realitzant assemblees en tots els llocs de la perifèria de Barcelona amb notable participació i esperem una important assistència a la manifestació.

El programa, concretament, consistirà en:

- Manifestació de l'1 de Maig a Barcelona. Sortida 17h Parc dels Tres Xemeneies. Es manifestaran al costat de la Marxa per la Dignitat, les marees i altres moviments socials. Recorregut per Rambla del Raval, Rambles, Plaza Catalunya.

- Acampada en Plaza Catalunya. Arribada prevista a les 19-19.30h. Sopar en plaça Catalunya a càrrec del col·lectiu d'immigrants.

- Nit en plaça Catalunya.

- Matí del dilluns 2 de maig: Desdejuni a càrrec del col·lectiu d'immigrants

- Concentració en Plaza Catalunya el dilluns 2 de maig al migdia amb arribada de col·lectius d'immigrants d'altres poblacions.

Aquest programa es completarà en altres pobles amb diferents accions:

- Manifestació de l'1 de maig a Granollers: 11h. Plaza de la Porxada.
- Concentració del 2 de maig a Mataró: 11h. Calle Napols enfront de les oficines de la Generalitat.

Posteriorment es realitzaran altres actes a la ciutats de Girona, Figueres i Lleida.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid