Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
espai comunicatiu català
Enllaçats per la Llengua convoca concentracions per exigir un espai de comunciació

divendres 22 d’abril, a les 11:30 hores, al Palau de la Generalitat Valenciana (Plaça de Manises)

19/04/2016 Comunicació

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, la xarxa Enllaçats per la Llengua, que agrupa a diverses entitats de tots els territoris de parla catalana, ha convocat diverses accions per exigir un espai de comunicació en català el proper divendres:

VALÈNCIA: Concentració a les 11:30 davant el palau de la Generalitat (Plaça de Manises)

ELX: Concentració a les 19 h a la Plaça de Baix (plaça de l'ajuntament)

BARCELONA: Lectura pública del manifest per un espai de comunicació en català dins de l'assemblea pública dels Amics de la Bressola. A les 20 h als cinemes Texas (carrrer Bailèn, 205)

L'ALGUER: Presència del manifest per l'espai de comunicació en català dins de la Festa de Sant Jordi, a cura d'Òmnium Cultural de l'Alguer.

També: A les Illes Balears membres de l'STEI-i i de l'Assemblea de mestres i professors en català es reuniran amb el Govern per proposar la creació d'un Consell audiovisual de l'espai de comunicació en català.

A la Franja respresentants del Moviment Franjolí per la Llengua llegiren el manifest Enllaçats per un Espai de Comunicació en Català el passat mes de març en el marc de les Jornades per la dignificació lingüística de Fraga.

Reunió amb el govern valencia

Enllaçats per la Llengua es va reunir, a principi de març, amb el Secretari Autonómic de Comunicació de la Generalitat per presentar-li les seues propostes sobre l’espai de comunicació, la reobertura de RTVV i les emissions de TV3 i IB3 al País Valencià. La valoració de la reunió va ser negativa en no haver aconseguit cap compromís del representant del govern valencià.

A més, estan pendents les reunions sol·licitades, en el mes de febrer, amb el President de la Generalitat, la Vicepresidenta de la Generalitat i el President de les Corts Valencianes. Enllaçats per la Llengua ni entén ni comparteix el retard en mantindre aquestes reunions ni tampoc la manca d’interés en donar resposta a les reivindicacions presentades que es concreten en: recuperar amb la màxima urgència les emissions de la ràdio i la televisió valencianes que el govern del PP va clausurar de manera vergonyosa; reprendre les emissions de la CCMA i IB3 de manera immediata;  fer efectives que totes les emissions de les ràdios i les televisions públiques siguen en la nostra llengua i establir la col·laboració necessària entre tots els ens de comunicació dels territoris de parla catalana per a la realització de programes de producció pròpia, doblatges, subtitulacions, etc., cooperació que fomenta la nostra indústria audiovisual i permet reduir els costs i maximitzar els resultats.

Finalment, Enllaçats per la Llengua adverteix el Consell de la Generalitat que convocarà i impusarà mobilitzacions arreu del país fins aconseguir les seues reivindicacions.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid