Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
DISCRIMINACIÓ lingüística
El Parlament Europeu rebutja traduir els documents d’Erasmus al català

La Plataforma per la Llengua lamenta la decisió presa ahir al Parlament Europeu de no traduir els documents d’Erasmus al català, cosa que impedeix novament la normalització del català.

13/04/2016 Cultura
Novament, el procés de normalització de la llengua catalana a l’àmbit europeu topa amb les traves de Partit Popular i UPyD (amb el suport de Ciutadans). Aquest cop, en l’educació.

La proposta de traduir els documents del programa Erasmus al català, presentada pels eurodiputats de Nova Esquerra Catalana, Ernest Maragall, de Bildu, Josu Juaristi, i del PSC, Javi López, amb el suport d'altres països de la UE, ha estat rebutjada amb els vots en contra de la gran majoria dels parlamentaris liberals i populars europeus, excepte els eurodiputats catalans Francesc Gambús i Ramon Tremosa, així com l’eurodiputada basca, Izaskun Bilbao. Per la seva banda, l'eurodiputada catalana d'UpyD, María Teresa Giménez Barbat, ha titllat la proposta “d’inútil”.

La Plataforma per la Llengua considera que aquesta decisió no respecta el multilingüisme ni la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries (CELRoM). Així mateix, representa un obstacle per als estudiants provinents d’altres països europeus que vulguin conèixer la realitat lingüística del país, on conviuen les dues llengües amb el català com a llengua vehicular a l’escola. Aquesta situació provoca que, en nombroses ocasions, aquests estudiants demanin el canvi de llengua a les aules de les nostres universitats, del català al castellà, amb la qual cosa priven els estudiants catalans del dret a poder rebre l’educació en la llengua pròpia del país. És per aquest motiu que la Plataforma per la Llengua  enviarà una carta als grups parlamentaris del Parlament Europeu per demanar que revisin aquesta situació i que s’apliquin les mesures necessàries per respectar la diversitat lingüística del territori, també des d’Europa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid