Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Kurdistan
La diputada de la CUP-CC Mireia Vehí està sent deportada de Turquia

Arribarà a l'aeroport del Prat cap a les 16h. en un vol de Turkish Airlines

05/03/2016 Internacional
La diputada de la CUP-CC Mireia Vehí i una activista feminista que l'acompanyava estan sent deportades ara mateix de Turquia. Mireia Vehí i la seva companya viatjaven ahir de Barcelona a Diyarbakir, la capital del Kurdistan turc, per a participar a les marxes del 8 març que organitzava el moviment feminista kurd. Formaven part d'una àmplia delegació internacional on també hi participen, per exemple, l'eurodiputat i fundador de Podemos, Miguel Urban, entre d'altres eurodiputats.

En arribar ahir a l'aeroport d'Istanbul, a les 6 de la tarda, van ser retingudes i amenaçades amb violència al demanar fer una trucada per informar de la seva situació. No ha estat fins fa pocs minuts que han pogut comunicar-se per informar a les seves famílies que estaven sent deportades en un vol de Turkish Airlines que arriba al Prat a les 4 de la tarda. La diputada Eulalia Reguant, entre d'altres persones de la CUP, aniran a rebre-les.

Des de la CUP s'està a l'espera que arribin sanes i estalvies per reclamar al govern català que prengui les corresponents mesures davant Turquia per demanar explicacions. Cap de les dues activistes havia estat mai abans al Kurdistan ni a Turquia. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid