Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Símbols franquistes
La CUP es felicita per l'aprovació al Parlament de la moció de retirada del monument franquista de Tortosa

La formació respon a les desqualificacions l'alcalde Ferran Bel.

04/03/2016 Drets i Llibertats

La CUP ha respost a les desqualificacions fetes per l'alcalde Ferran Bel a la CUP arran de l'entrada d'una moció de memòria històrica al Parlament de Catalunya on, entre d'altres, s'instava a l'ajuntament a retirar el monument franquista al mig del riu. Un cop més, quan a Ferran Bel no li agrada el que fa la oposició reacciona amb prepotència i desqualificacions, ara tractant-la d”infantil” i de “centralista”. Una reacció que ens recorda al “tortosinismo” més recalcitrant de l'època franquista en què tot el que venia de més enllà del coll de Balaguer era tractat de forani i poc més que “destortosinador”.


Per a la formació, "Ja sabem que per a Ferran Bel i Meritxell Roigé i per a CDC de Tortosa, mai és un bon moment per a parlar dels símbols franquistes que encara hi ha a la ciutat i que el Memorial Democràtic va catalogar al seu moment. Ara, l'excusa, és el Parlament de Catalunya. A instàncies de la CUP de Lleida, la diputada de la CUP-CC va entrar una interpel·lació de memòria històrica, simbologia i nomenclatura feixista a l'espai públic perquè l'alcalde de Lleida, Àngel Ros (PSC), no vol canviar el nom de carrers en homenatge a personatges de la dictadura franquista. Diverses assemblees de la CUP arreu del país van fer arribar el treball que s'estava fent a pobles i ciutats com és el cas de Tortosa. Així, la Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa, amb 8 anys de bagatge, va traslladar les demandes de l'entitat directament a la diputada. I ha estat la Comissió i la diputada Mireia Boya qui han dut a terme este treball. Estos són els fets transcorreguts en les últimes setmanes"

A Ferran Bel li sembla bé que es faça una consulta de BCN World a les Terres de l'Ebre i no només a Salou però no li agrada que el Parlament parle d'un monument franquista que no és només una vergonya per a Tortosa, sinó de totes les Terres de l 'Ebre i per tant de tot el país. Perquè el franquisme va atacar a tots els drets socials i nacionals de Catalunya i dels Països Catalans i no només a Tortosa. "Un monument que no oblidem que no és de record de la Batalla de l'Ebre sinó “Al Caudillo de la Cruzada y a los 25 años de paz”. Denunciem alhora el doble raser que utilitza Ferran Bel amb el dret a decidir quan per un costat, Ferran Bel i CDC s'han caracteritzat en els últims 9 anys en no fer cap consulta a la ciutadania ni tant sols fer uns pressupostos participatius, i per un altre costat, perquè enlloc del món, una dictadura i els símbols que es van erigir per a enaltir-la, mai han estat consultats a la ciutadania", puntualitza la CUP

Es felicita per l'aprovació al Parlament de la moció de retirada del monument franquista de Tortosa

Finalment, la formació es felicita per l'aprovació de la moció d'avui dijous 3 de març al Parlament de Catalunya en la que es demanava entre d'altres, instar a l'ajuntament de Tortosa a retirar de manera immediata el monument franquista de Tortosa sense dilació ni consulta prèvia. És esta una fita aconseguida gràcies a la feina feta per la Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa. Però també volem recordar que l'aprovació de la moció també ha de tenir conseqüències sobre la resta d'elements franquistes presents a la ciutat, així com noms de carrers i places, títols de fills predilectes i noms de centres educatius relacionats amb la guerra civil i la dictadura franquista com Joaquín Bau i la creu de ferro present a la pujada de Santa Clara.

També lamenta que ERC, CDC i les diputades independents haiguen quedat segrestats per un ajuntament quan es parla de franquisme. Que ERC s'haja abstingut al costat de Ciudadanos i que CDC haja votat en contra al costat del PP hauria de fer reflexionar a més d'un membre d'este organitzacions polítiques. En este sentit, volem felicitar a Lluís Llach, Raül Romeva, Edurdo Reyes i Carme Forcadell per haver-se mantingut fidels a la memòria històrica i haiguen votat a favor de la retirada immediata.

Des de la CUP Tortosa es vetllarà pel compliment del mandat del Parlament i apunten que continuaran lluitant al carrer mitjançant la campanya que han començat pel 8 de març en la que denuncien el que va suposar el franquisme per als drets de les dones.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid