Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La CUP Capgirem Barcelona denuncia que l'Ajuntament impedeix una reunió dins del consistori

Relacionen aquest "veto" amb  la presència dels socorristes de la setmana passada, quan van entrar per parlar amb l’Alcaldessa i la responsable política de Parcs i Jardins, Janet Sanz

21/03/2016 Drets i Llibertats
La CUP Capgirem Barcelona denuncia que l'Ajuntament impedeix una reunió dins del consistori (imatge: viquipèdia) La CUP Capgirem Barcelona denuncia que l'Ajuntament impedeix una reunió dins del consistori (imatge: viquipèdia)

La CUP Capgirem Barcelona ha denunciat que aquest cap de setmana la Guàrdia Urbana va barrar el pas a tres membres del Col·lectiu de les Kellys quan intentaven accedir al consistori conjuntament amb el regidor de la formació, Josep Garganté. Cal remarcar que aquestes persones havien concertat una entrevista amb els regidors de la CUP.

Estranyats per la situació, donat que en 9 mesos era el primer cop en que es trobava amb aquest impediment, el regidor va sol·licitar conèixer quina era la normativa que propiciava aquell veto. La Guàrdia Urbana va mostrar-li llavors un full on s'especificava les ordres que havien rebut: "Recordeu que en el cas que en el cap de setmana hi hagi qualsevol concentració o manifestació a la plaça de Sant Jaume, en les que les seves demandes vagin contra l'Ajuntament, cal recordar que qualsevol persona que vulgui entrar a l'Ajuntmanet, que no està permès, ja que està tancat al públic. Si és un regidor que vol entrar, se'l permetrà entrà, però només a ell sense cap acompanyant".

La part més sorprenent és que aquell dia ni hi havia cap concentració, ni cap manifestació a la Plaça, segons ha manifestat Josep Garganté.

La formació ha recordat que en matèria de seguretat la màxima responsable és l’Alcaldessa, seguida pel Comissionat de seguretat, Amadeu Recasens i el Cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez.

Per tant, les ordres de no permetre l’entrada a persones a l’Ajuntament quan hi ha actes amb demandes contra l’Ajuntament, ni que vaguin acompanyades d’un regidor o regidora, ni en cap de setmana, ni entre setmana “quan es cregui oportú” venen de les màximes instàncies de l’Ajuntament.

Com a grup municipal ha denunciat aquest "veto polític" que posa en evidència, un cop més, que "l’Ajuntament és una institució tancada a cal i canto quan preveu que les demandes populars poden entrar-hi dins".

Per a la formació, "És evident que aquestes ordres venen donades després de la presència dels socorristes de la setmana passada, quan van entrar per parlar amb l’Alcaldessa i la responsable política de Parcs i Jardins, Janet Sanz, i en vista que no els hi entregaven la documentació que els hi havien promès des del govern van decidir anar-se quedant més estona, fins arribar a les 4 de la matinada del dissabte, quan van arribar a un acord amb el consistori".

"Des del nostre grup municipal mostrem el nostre més absolut rebuig a aquesta sortida policial als problemes laborals, socials o veïnals", ha afegit la CUP.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid